Pogacar zakt in het klassement: “Het was misschien een slechte dag”
foto: Cor Vos
vrijdag 13 september 2019 om 08:57

Pogacar zakt in het klassement: “Het was misschien een slechte dag”

Tadej Pogačar maakte een kleine week geleden nog indruk in de Asturische bergen, maar gisteren moest hij duidelijk passen in de Sierra de Guadarrama. De jonge Sloveen staat nu vijfde in het algemeen klassement, op meer dan één minuut van het podium. “Ik ben natuurlijk een beetje teleurgesteld”, zo vertelde Pogačar na afloop.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 20-jarige renner van UAE Emirates maakte deze Vuelta a España al indruk met ritzeges op Cortals d’Encamp en Los Machucos, maar de niet al te steile Puerto de Cotos bleek gisteren te zwaar voor Pogačar. De Sloveen kon het tempo van aanvaller Miguel Ángel López, Primož Roglič en Alejandro Valverde niet volgen.

Hierdoor verloor hij aan de streep in Becerril de la Sierra één minuut op zijn drie concurrenten, waardoor hij in het klassement zakt naar plaats vijf. De achterstand op Nairo Quintana – de voorlopige nummer drie van de Ronde van Spanje – is 1:18. “Ik heb alles gegeven, maar wellicht had ik gewoon een slechte dag.”

Pogačar krijgt nog twee pittige etappes voorgeschoteld. Zo koersen de renners vandaag naar Toledo, terwijl het zaterdag tijd is voor de laatste bergrit naar Plataforma de Gredos. “Zaterdag zal weer een beslissende dag worden voor het klassement. Ik verwacht weer volle bak koers.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.