Vuelta 2022: Bergkoning Victor Langellotti geeft op na val
foto: Cor Vos
zaterdag 27 augustus 2022 om 15:10

Vuelta 2022: Bergkoning Victor Langellotti geeft op na val

Voor Victor Langellotti van Burgos-BH is de Vuelta a España in de achtste etappe tot een einde gekomen. In de rit naar Colláu Fancuaya kwam de Monegask, drager van de bergtrui, ten val en moest daarna opgeven.

Langellotti kampt volgens zijn ploeg Burgos-BH met een ‘mogelijk gebroken sleutelbeen en een hersenschudding’. De 27-jarige klimmer, die bezig was aan zijn eerste Grote Ronde, is naar een ziekenhuis gebracht. Hij was de nummer zeven van de vijfde rit naar Bilbao en won dit seizoen een rit in de Ronde van Portugal.

Langellotti was niet de eerste uitvaller in de achtste rit. Vier renners verschenen namelijk niet aan de start in Pola de Laviana. Jake Stewart (Groupama-FDJ) gaf op vanwege ziekte, terwijl Nikias Arndt, Mark Donovan (DSM) en Anthony Delaplace (Arkéa Samsic) een positieve coronatest hadden afgelegd.


Update

Artsen in het ziekenhuis stelden vast dat het sleutelbeen van Langellotti inderdaad is gebroken. Ook liep de Monegask door de klap hoofdletsel op en weet hij niet wat er is gebeurd. Daarom moet hij nog zeker een dag in het ziekenhuis blijven ter observatie, meldt zijn ploeg.

Uitvallers

Etappe 2
Etappe 3
Etappe 5
Etappe 6
Etappe 7
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 10
Etappe 11
Etappe 12
Etappe 13
Etappe 14
Etappe 15
Etappe 16
Etappe 17
Etappe 18
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.