Uitdagend fietsen in Tsjechië

woensdag 2 maart 2022 om 20:50
Uitdagend fietsen in Tsjechië

foto: Cor Vos

In Tsjechië zijn er voor elk type fietser diverse fietstochten door afwisselend natuurlandschap beschikbaar. Zowel voor de mountainbike, de racefiets als de gravelbike bestaan er geschikte fietsroutes.

Uitdagende MTB-parcoursen, uitgestrekte fietspaden langs rivieren en heuvelachtige boslandschappen met rustige wegen. Tsjechië heeft het allemaal, maar het mountainbike-parcours van Nové Mêsto na Moravê springt eruit.

Dat Tsjechië zich leent om goed te mountainbiken weet Mathieu van der Poel maar al te goed. In Nové Město na Moravě vinden er regelmatig grote mountainbikewedstrijden plaats, zoals de UCI Mountainbike World Cup. Nové Město na Moravě is een van de meest technische parcoursen ter wereld en een favoriet bij velen.

Uitdagend fietsen in Tsjechië

De technische rotspassages in Nové Mêsto na Moravê zijn uitdagend –  foto: Shutterstock

Ook in Zuid-Bohemen bij Zadov is er een uitdagend MTB-park. In totaal zijn er vier trails beschikbaar die met verschillende kleuren staan aangegeven.

Een laatste plek waar de mountainbiker perfect aan zijn trekken komt is Singltrek pod Smrkem. Dit padennetwerk, onder de majestueuze berg Smrk, in de prachtige wilde natuur van het IJzergebergte in Noord-Bohemen, is ontworpen door de Welshe trailontwerper Dafydd Davis. Momenteel biedt Singltrek pod Smrkem traillussen in vier moeilijkheidsgraden aan, met een totale lengte van 80 kilometer.


Het volledige artikel is te lezen in de RIDE Najaarsgids die uitkwam in september 2021. Lezen? Die editie van RIDE Magazine kan je hier bestellen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.