Prototype tijdritfiets van Tadej Pogacar wordt geveild
foto: Cor Vos
vrijdag 1 december 2023 om 11:50

Prototype tijdritfiets van Tadej Pogacar wordt geveild

Materiaalzone Wie bereid is zeer diep in de buidel te tasten, kan aan het eind van dit jaar een bijzonder stukje wielergeschiedenis op de kop tikken: de tijdritfiets waar niemand minder dan Tadej Pogacar in 2022 op reed, wordt deze maand per veiling verkocht namelijk.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Op de website van het Italiaanse BikeRoom valt te lezen dat er een scala aan fietsen van UAE-Emirates geveild gaat worden, met als klapstuk de tijdritfiets van Tadej Pogacar. Op 11 december start de online veiling, welke eerst 24 uur besloten is en daarna publiek toegankelijk tot en met 18 december. Tijdens de veilig worden verschillende Colnago V4Rs racefietsen en Colnago TT1 tijdritfietsen verkocht, allen afgemonteerd met Campagnola Super Record EPS 12-speed groepset en Campagnolo Bora wielen.

Kroonjuweel van de veiling is dus één van de vier tijdritfietsen waar Pogi in 2022 beschikking over had. De andere drie tijdritfietsen zouden al een eigenaar hebben gevonden volgens Cyclingnews: Pogacar zelf, een vermogende Saoedi-Arabiër en Richard Mille, eigenaar van het gelijknamige horlogemerk. De laatste van die vier fietsen word nu dus geveild.

Tadej Pogacar tijdens het WK tijdrijden van 2022 in Wollongong – foto: Cor Vos

Om precies te zijn betreft het een prototype van de Colnago TT1, welke rond de Tour de France van 2022 officieel werd gepresenteerd. Of Pogacar het prototype daarvoor ook al in wedstrijden heeft gebruikt of enkel tijdens de twintigste etappe van de Tour en tijdens het WK tijdrijden in Wollongong op de nieuwe fiets heeft gekoerst, is onduidelijk. Welke van de vier fietsen tijdens welke koers is gebruikt, is dus niet bekend.

Wie de fiets in huis wil halen zal stevig moeten betalen; BikeRoom verwacht dat het hoogste bode de 30.000 euro zal overschrijden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.