Adam Yates: “Lopez wist te profiteren van het gepoker”
foto: Cor Vos
donderdag 28 maart 2019 om 19:29

Adam Yates: “Lopez wist te profiteren van het gepoker”

Adam Yates, Egan Bernal en Nairo Quintana keken vooral naar elkaar op de slotklim naar La Molina, waardoor Miguel Ángel López een dubbelslag wist te slaan. “Net als woensdag werden er spelletjes gespeeld, waardoor López tijd kon pakken”, zo is Yates van mening.

Adam had nog het geluk dat hij een tijdje kon rekenen op zijn broer Simon. “Anders was de voorsprong misschien wel te groot geworden, aangezien de samenwerking niet echt goed was”, aldus de Brit, die zich naar eigen zeggen wel goed voelde. “Daarnaast wist de ploeg me geweldig uit de wind te houden.”

Bernal vond na afloop dat Yates zijn verantwoordelijkheid had moeten nemen, maar Mitchelton-Scott-ploegleider Julian Dean heeft een andere mening. “Adam reed een verstandige koers. Hij reageerde niet overhaast op versnellingen. López was vandaag gewoon beter”, aldus de oud-renner.

Veertien seconden 
López beschikt na vandaag over de beste papieren, maar Yates is zeker nog niet kansloos. Het verschil tussen de Colombiaan en de Brit is nu veertien seconden. “De strijd is nog altijd niet gestreden”, blijft Yates strijdbaar. “Het is afwachten wat er gaat gebeuren de komende dagen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.