Addy Engels: “Het is gewoon niet goed genoeg”

zondag 24 april 2016 om 19:33

Bij LottoNL-Jumbo overheerst na afloop van Luik-Bastenaken-Luik de teleurstelling. Een plek bij de beste tien was vooraf het doel, maar daar slaagde de ploeg niet in. Enrico Battaglin kwam als 46e als beste renner van LottoNL-Jumbo over de streep.

“We wilden vandaag agressief koersen. Daar is niets van terecht gekomen. Om dat te kunnen moet je goed zijn en overschot hebben. Maar dat hadden we vandaag niet”, vertelt ploegleider Addy Engels. “Ik wil de omstandigheden niet als excuus gebruiken. Want die gelden voor het hele peloton. Maar die waren niet gunstig voor ons vandaag,” analyseert hij.

Tijdens de Ardennenklassiekers heeft de ploeg niet aan de verwachtingen voldaan. “We hebben nergens top tien gereden. Als je puur naar het resultaat kijkt, is het teleurstellend. Deze week heeft niet gebracht wat we hadden verwacht”, geeft Engels toe.

Wil je niets missen? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal. Kijk ook elke dinsdagavond om 20.00 uur naar WielerFlits Live, de enige wielertalkshow van Nederland.

Dit artikel delen:

66 Reacties

RikkyG 24 april 2016 om 19:37

Heeft niks met bashen te maken … ik ben zelfs wel een beetje fan …
Maar als je nergens aanvalt, niet meegaat in kopgroepjes, je niet laat zien waar dan ook dan rijden ze gewoon een prutweek!

robotour 24 april 2016 om 19:42

Gesink kan weer een doel van zijn lijstje voor dit seizoen afstrepen. Hopelijk wordt het mooi en goed weer tijdens de Tour de France. Misschien dat Kelderman positief gaat verrassen qua resultaat in de Ronde van Romandie al heb ik daar een hard hoofd in. Er mist momenteel gewoon iets bij deze twee waardoor ze op belangrijke momenten tekort komen.

Valtverder 24 april 2016 om 19:44

Toch raar dat Battaglin op 30km van de streep nog mensen terughaalt, maar voor wie dan? Dacht nog misschien is een van die mannen nog erg goed dat ze dit doen. Niemand gezien van LTJ in de finale. Kelderman is vaak wel goed in barre omstandigheden, maar was er ook niet vandaag..

boehoe 24 april 2016 om 19:44

Je kan je afvragen of die ambities wel reëel zijn geweest.

Chrys 24 april 2016 om 19:45

Sinds de kasseien eigenlijk steeds verder afgedreven. AGR en WP nog redelijk, maar vandaag viel het tegen. Gelukkig is dat ook af te zien aan Engels.

Interviewer had het nog iets scherper verwoord kunnen hebben naar mijn mening. Miste eigenlijk ook een vraag naar de voorbereiding of kleding.

Velominatus 24 april 2016 om 19:46

@Valtverder Nee inderdaad Kelderman was er niet vandaag. Letterlijk niet.
Grappig om te zien dat de hardcore TLJ bashers zelfs een renner die niet was opgesteld verwijten niet te presteren.

F e r o x 24 april 2016 om 19:47

Gewoon geen renners met talent voor dit werk. Onbegrijpelijk dat je dan niet minstens in ontsnappingen meegaat. Dan rijden de continentale ploegen nog beter.

Ze gaan echt bijzonder veel moeite mogen doen om Van Marcke te behouden.

Wheely 24 april 2016 om 19:50

Scherp interview!

UrbanSteel 24 april 2016 om 19:51

quote van de dag

Quote:
Nou TLJ bashers, kom er maar in

Als zelfs de leiding vindt dat het niet goed is dan weet ik het niet meer als “fan” mag je juist zeggen dat iets goed of slecht is , niet blind alles goed keuren en of pamperen.

Verweggistan 24 april 2016 om 19:54

Het is ook moeilijk om in de Vlaamse en de Waalse klassiekers goed te zijn; dat lukt alleen de ploegen met voldoende budget. Lotto-Jumbo heeft met succes vol ingezet op de Vlaamse koersen; en de ploeg heeft niet het budget om datzelfde te presteren in de Ardennen; maar daar hadden ze dan ook naar mogen koersen.

Arry1337 24 april 2016 om 19:54

Ik moet zeggen dat ik sommige vragen in dit interview erg slecht vind…

JeDaRe 24 april 2016 om 19:56

Wat een legendarisch interview, die man staat te trillen van interne woede. Best knap dat hij zes minuten bleef staan – maar eigenlijk weinig zegt.

bovengroninger 24 april 2016 om 20:04

Je kunt ook geen resultaten verwachten als je met Gesink een kopman opstelt die alleen in warm weer vooruit te branden is.

Turtlehead 24 april 2016 om 20:06

Je bent zo goed als je kopman, zo simpel is het.
@WFerox: +1: Ga dan in ieder geval mee met de vroege vlucht, zet iets anders op poten, al is het 50 km voor de streep. Laat je in ieder geval zien, geef renners opdrachten en rijdt als ploeg een nuttige race.

vlek 24 april 2016 om 20:06

Ik had vandaag eerlijk gezegd weinig anders verwacht. Ze hadden inderdaad in de eerste koershelft zichzelf moeten laten zien, maar ook dat is niet gelukt. Rest van deze week was het redelijk, maar dan zonder resultaat van een kopman, wat uiteindelijk toch het beeld bepaald. Vandaag was het helemaal niets, buiten een poging van Battaglin op de Valkenrots.

Misschien gewoon accepteren dat ze geen toprenners hebben voor dit werk en daar naar koersen. Dan kun je daar ook je selectie op instellen en de uitgespeelde kopmannen gebruiken voor andere koersen (en hooguit WP). Vraag zal alleen zijn hoe dat valt. Vorig jaar was er zelfs een column over de afwezigheid van Kruijswijk!! Voorlopig durven ze het in ieder geval nog niet aan echt te kiezen.

Velominatus 24 april 2016 om 20:06

@US nee inderdaad het was niet goed. Maar mensen die Kelderman verwijten maken vandaag mag ik toch wel bashers noemen?

UrbanSteel 24 april 2016 om 20:11

@Velominatus

Daar in ben ik het met je eens , wel weten waarover je spreekt en niet roepen die heb ik niet gezien als de renner in kwestie niet eens gestart is.

maklukzat 24 april 2016 om 20:13

LTJ heeft geen renners voor dit werk. Gesink zou dit moeten kunnen, maar met dit weer vandaag was van tevoren al duidelijk dat het niets ging worden. Van een renners als Martens verwacht je dan iets meer, maar al net zo kansloos. Battaglin deed nog een dappere poging, maar daar zat ook niet achter.

vlek 24 april 2016 om 20:15

Mensen bashers noemen slaat sowieso nergens op. Blijkbaar voelen vele zich op verschillende manieren erg betrokken bij het rijden van deze ploeg en dat uit zich dan ook op verschillende manieren. Wanneer je daarin onzin tegen komt, benoem die onzin dan gewoon als zodanig.

bartje 24 april 2016 om 20:26

Een dogmatisch TLJ basher kun je mij niet noemen, maar de ploeg heeft gewoon slecht gepresteerd deze week. Ze zullen dan ook echt op zoek moeten gaan naar de oorzaken. En dan kom je al gauw op de kern van het algemeen beleid. Training methoden? Personeel invulling? Strategie? Daar werd in het interviewtje niet dieper op ingegaan en dat is wellicht het meest teleurstellend. Dat Gesink tegenvalt is bepaald geen verrassing. Ik ben een groot fan van Gesink maar zijn beenbreuk, en zeker zijn ablatie, voeden een slechte prognose voor zijn toekomst. Let wel ik schrijf hem niet af, en als hij er desondanks in slaagt nog eens uit zijn slof te schieten zal ik weer op de bank staan, maar het positieve tegendeel nl forse progressie wordt heel erg moeilijk. Van de rest van deze LBL ploeg was op basis van het jaar tot nu toe al niet veel te verwachten. De malaise muv Seppie duurt al even….

Kooskili 24 april 2016 om 20:27

Bij LTJ zet geen enkele renner stappen. Kijk naar Hofland en Kelderman. Ligt wellicht aan de leiding? Gelukkig hebben Poels, Terpstra en Dumoulin nooit voor deze ploeg gekozen.

John Bidon 24 april 2016 om 20:29

Goed interview. Engels is echt teleurgesteld in zijn mannen. Was natuurlijk ook zwaar ondermaats vandaag. Gesink en co moeten daar wel eens op afgerekend worden en niet beloond worden met een contractverlenging.

En als het koud is en Gesink kan daar niet tegen, waarom start die dan? Overigens geen goede kwaliteit voor een wielrenner om slecht te zijn bij slecht weer aangezien de helft van het jaar slecht weer kan zijn.

OS zou ik zeker ook heroverwegen voor Gesink. Pieken is niet zijn ding bewijst deze week.

KeesD 24 april 2016 om 20:29

TLJ komt straks in de tour ook vast met allerlei klassementsambities…
Laat die klassementen alsjeblieft varen en ga voor etappes. Ook in andere koersen.
De klassementen zijn gewoon voor de grote ploegen met veel budget.

Thijs E 24 april 2016 om 20:34

De ambities zijn gewoon erg hoog opgeschroefd vantevoren. De kans dat Gesink top-10 zou rijden was al vrij klein, maar met dit weer en de voorspellingen waren die gewoon nihil.

Geef dat dan toe en bespaar jezelf een hoop ellende. Stem je strategie er op af. Parkeer Battaglin bij DeMarchi in het wiel en Lindeman bij een andere typische vluchter, dan heb je in ieder geval actie.

Matti 24 april 2016 om 20:39

Dit was gewoon te verwachten, de ploeg faalt al jaren en iemand als Battaglin is geen schim meer van de renner die hij 2 jaar geleden was.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.