AG Insurance-NXTG heeft selecties voor 2023 rond
foto: Cor Vos
zaterdag 22 oktober 2022 om 18:25

AG Insurance-NXTG heeft selecties voor 2023 rond

AG Insurance-NXTG heeft een aanvraag ingediend om volgend jaar toe te treden tot de Women’s WorldTour, maar de organisatie werkt in 2023 ook met een junioren- en beloftenploeg. Van alle drie de teams zijn inmiddels de volledige selecties bekendgemaakt.

In 2022 was AG Insurance-NXTG een UCI-team dat zich uitsluitend richtte op de opleiding van belofterensters. “In 2023 zetten we de volgende stap door een eliteteam te beginnen met zestien rensters, waarvan acht uit onze eigen opleidingsstructuur komen”, aldus CEO Natascha den Ouden op de site van AG Insurance-NXTG. Zoals eerder al naar buiten kwam, gaat het hier om Julia Borgström, Britt Knaven, Anya Louw, Gaia Masetti, Lone Meertens, Ilse Pluimers, Maud Rijnbeek en Ally Wollaston. “Julia, Britt, Anya, Gaia, Lone, Ilse, Maud en Ally hebben laten zien dat ze klaar zijn voor een stap omhoog.”

Ashleigh Moolman-Pasio, Nicole Steigenga en Romy Kasper zijn dan weer enkele van de nieuwkomers. “Met de toevoeging van acht nieuwe rensters – zowel ervaren als opkomende rensters – hebben we een gebalanceerd team voor de wedstrijd op de Belgische kasseien, maar ook voor in de Ardennen en de hogere bergen in het buitenland, zoals tijdens de Tour de France Femmes. Het is een compleet team en ik kan niet wachten om te zien wat ze volgend jaar kunnen.”

Het juniorenteam heeft een volledig nieuwe selectie. Het bestaat voornamelijk uit Belgische rensters, maar biedt ook plaats aan enkele buitenlandse talenten. “Met onze driedelige structuur willen we jonge talenten alle mogelijkheden bieden om hun wielerdromen te doen uitkomen en zich geleidelijk te ontwikkelen in een professionele omgeving”, aldus AG Insurance CEO Heidi Delobelle. “Met daadwerkelijke mogelijkheden om te groeien van de basis naar de top: van de junioren, via de beloften, naar het eliteteam.”

Elite Team
flag-es Mireia Benito
flag-nl Maaike Boogaard
flag-se Julia Borgström
flag-be Justine Ghekiere
flag-be Marthe Goossens
flag-fi Lotta Henttala
flag-de Romy Kasper
flag-be Britt Knaven
flag-au Anya Louw
flag-it Gaia Masetti
flag-be Lone Meertens
flag-za Ashleigh Moolman-Pasio
flag-nl Ilse Pluimers
flag-nl Maud Rijnbeek
flag-nl Nicole Steigenga
flag-nz Ally Wollaston

U23 Team
flag-nl Maureen Arens
flag-be Febe Jooris
flag-cz Julia Kopecky
flag-nl Mirre Knaven
flag-be Senne Knaven
flag-be Jade Linthoudt
flag-be Fien Masure
flag-ee Laura Lizette Sander
flag-ch Noëlle Rüetschi
flag-nl Yuli van der Molen
flag-nl Eline van Rooijen

U19 Team
flag-es Laia Bosch Ballús
flag-be Ella Heremans
flag-cz Nela Kankovska
flag-nl Fee Knaven
flag-ca Nora Linton
flag-fr Margot Marasco
flag-be Lore De Schepper
flag-be Luca Vierstraete
flag-be Nanoi Van Wettere

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.