Aidis Kruopis sprint naar zege in Dorpenomloop Rucphen
foto: Marcel Koch
zondag 13 maart 2016 om 16:23

Aidis Kruopis sprint naar zege in Dorpenomloop Rucphen

Aidis Kruopis heeft in het Brabantse St. Willebrord de Dorpenomloop Rucphen gewonnen. De renner van Verandas Willems won na een wedstrijd van 187 kilometer de massasprint. De Litouwer klopte de Belg Antoine Demoitie en de Nederlander Coen Vermeltfoort.

De finale in West-Brabant werd geopend toen 22 renners zich losmaakten van het peloton. De koplopers werkten goed samen, maar mede omdat Wanty-Groupe Gobert geen renner in de kopgroep had, volgde er enkele kilometers later een algehele hergroepering.

In de slotronde probeerden de Duitser Alexander Krieger (Leopard Pro Cycling) en de Belg Jonas Rickaert (Topsport Vlaanderen-Baloise) een massasprint te voorkomen, maar de twee werden na enige tijd voorop gereden te hebben ingerekend door het peloton. Verschillende renners probeerden nog om weg te komen, maar een grote groep zou gaan sprinten om de overwinning. In de sprint om de dagzege bleek Kruopis over de snelste benen te beschikken.

foto: Sirotti

Kruopis mag lachen na zijn overwinning – foto: Marcel Koch

flag-nl Rabobank Dorpenomloop Rucphen (1.2)
Uitslag: St. Willebrord – St. Willebrord (187,9km)

1. flag-lt Aidis Kruopis (Verandas Willems)
2. flag-be Antoine Demoitie (Wanty – Groupe Gobert)
3. flag-nl Coen Vermeltfoort (Join-S|De Rijke)
4. flag-it Alberto Cecchin (Roth)
5. flag-nl Remco te Brake (Parkhotel Valkenburg)
6. flag-be Pieter Vanspeybrouck (Topsport Vlaanderen-Baloise)
7. flag-be Amaury Capiot (Topsport Vlaanderen-Baloise)
8. flag-ch Fabian Lienhard (BMC Development)
9. flag-nl Elmar Reinders (Jo Piels)
10. flag-nl Jordi Talen (Join-S|De Rijke)
Volledige uitslag

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
13 maart 2016 16:30
Prima initiatief die livestream. Doen de organisatoren toch maar. Zeker laatste uur was wedstrijd redelijk te volgen. Natuurlijk, beeldverslag kan beter maar dat gaat komende jaren vast wel beter.
13 maart 2016 16:32
Het verslag van die livestream na afloop van de wedstrijd is echt hilarisch...
13 maart 2016 16:44
Geweldig toch! ook daar kan ik van genieten.
13 maart 2016 16:53
Het heeft wel iets voor een keertje en de inspanningen kan ik waarderen. Aan enthousiasme geen gebrek in elk geval. Als je twee mensen (vrouwen) inzet die niets van wielrennen weten, kun je ze ook niet kwalijk nemen dat ze de nummer drie interviewen als zijnde de winnaar.

Mijn dorpsgenoot Hartthijs de Vries (RaboDev) is hier zijn seizoen begonnen en maakte deel uit van de grote kopgroep van 22. Ik kwam hem gisteren tegen tijdens een trainingsrit.
13 maart 2016 17:04
Meer in het algemeen: de verdere ontwikkeling van livestreams en ´tour-apps´ (ik kijk nu al uit naar de mooie apps voor/van de komende wielerwedstrijden in de VS) is goede zaak voor de wielerliefhebbers . Nu soms nog met onvolkomenheden (soms slechte beeldregie) maar dat is kwestie van tijd.
13 maart 2016 19:40
Tof podium met drie tevreden renners!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.