Alberto Contador: “Ik zou Bernal graag als kopman in de Tour zien”
donderdag 15 november 2018 om 13:15

Alberto Contador: “Ik zou Bernal graag als kopman in de Tour zien”

Alberto Contador is van mening dat wanneer Egan Bernal bij Sky het kopmanschap krijgt in de Tour de France, hij een grote kans maakt om deze ronde te winnen. Dat vertelt hij in een interview met de Spaanse krant Marca. De Spaanse oud-coureur tipt de talentvolle Colombiaan als een van de grootste kanshebbers om in 2019 een grote ronde te winnen.

De Spanjaard keek in 2018 voor het eerst als oud-renner naar de sport. “We hebben een kleine generatiewisseling gezien. Froome heeft weliswaar de Giro gewonnen, maar in Italië zagen we jonge renners als Miguel Ángel López en Richard Carapaz meestrijden voor het klassement. Dumoulin heeft het heel goed gedaan in de Giro en de Tour. Het leek erop dat hij de eindzege binnen had, maar uiteindelijk heeft hij het tactisch niet goed gedaan.”

In de Tour domineerde Geraint Thomas. “Het was duidelijk dat Sky favoriet was en de Welshman was onberispelijk. Hij maakte geen fouten en dat stelde hem in staat om te winnen.” Contador verwacht niet dat Thomas volgend seizoen opnieuw de Tour gaat winnen. “Ik denk dat hij in 2019 voor de Giro gaat kiezen, zelfs wanneer hij opnieuw de Tour zou kunnen winnen. Wanneer Bernal naar de Tour gaat in perfecte omstandigheden, dan is hij mijn favoriet.”

Contador voorspelt dat de Colombiaanse klimmer volgend seizoen een grote ronde wint. “We weten nog steeds niet wie waar zal starten, maar ik zet mijn geld op Dumoulin, Bernal, ‘Superman’ Lopez en/of Froome”, voorspelt Contador.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.