Alejandro Valverde: “Astana heeft Roglic’ rode trui gered”

woensdag 11 september 2019 om 18:53
Alejandro Valverde: “Astana heeft Roglic’ rode trui gered”

foto: Cor Vos

Alejandro Valverde gelooft dat Astana Primož Roglič’ rode trui gered heeft in etappe zeventien van de Vuelta a España. De Sloveen zag Valverdes ploegmaat Nairo Quintana vijf minuten goedmaken maar dat hadden er meer kunnen zijn als de Kazachse ploeg niet de helpende hand had geboden.

“We kunnen alleen maar blij zijn met dit resultaat. Het was een goede etappe om het op de kant te trekken en daardoor is Nairo weer in de race”, reageerde Valverde, die na de zeventiende etappe op de derde plaats staat in het klassement achter rode trui Roglič en Quintana. “Dit biedt ons een goede uitgangspositie voor het klassement. De waaier werd bijna onbedoeld gevormd: ik kon er niet in komen ondanks dat ik aan het begin vrij vooraan reed.”

Volgens Valverde werd de waaier gevormd door renners die in een oogwenk opschoven via de linkerkant van de weg, waardoor geen ruimte overbleef om te reageren. “Jumbo-Visma probeerde later het gat dicht te rijden, maar dat lukte niet. Dat gaf ons een steeds groter voordeel. Op een van de beklimmingen aan het einde versnelden we, om de andere teams uit te putten. Astana was echter erg sterk en hield een aantal renners vooraan.”

Daarmee heeft de Kazachse ploeg Roglič tevens in de rode trui gehouden, vindt Valverde. “Astana heeft Roglič echt gered van het verliezen van zijn rode trui. Maar zo werkt wielrennen nu eenmaal. Iedereen rijdt voor zijn eigen belangen. Veel mensen gaan afzien na de inspanningen van vandaag en dat kan morgen van invloed zijn. Vooral voor degenen die de hele dag hard hebben gewerkt. Wat ik overigens niet heb gedaan, omdat ik de hele dag in andermans wiel bleef zitten.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.