Alessandro Covi na solozege: “Vijf hele zware kilometers”
foto: Cor Vos
zaterdag 12 februari 2022 om 18:47

Alessandro Covi na solozege: “Vijf hele zware kilometers”

Alessandro Covi boekte vandaag zijn eerste overwinning als prof. De Italiaan reed in de finale van de Vuelta a Murcia weg uit een groepje van zo’n twintig renners en hield uiteindelijk nipt stand tegenover dit pelotonnetje. In het flash-interview na afloop vertelt hij dat alles precies volgens bedoeling verliep.

“We hadden een plan”, begint hij. “Matteo Trentin moest zich koest houden voor de sprint, terwijl ik moest aanvallen, als Brandon (McNulty, red.) teruggepakt zou worden.” Dat laatste gebeurde op vijf kilometer van de streep, waarna Covi er alleen vandoor ging. “Het waren vijf hele zware kilometers, maar als je weet dat de overwinning binnen handbereik is, ga je harder en harder. Ik ging voluit voor de zege en kwam alleen aan”, beschrijft Covi hoe hij de laatste kilometers beleefde.

UAE Emirates reed, ook los van de overwinning van de jonge Italiaan, überhaupt een goede koers. “Matteo (Trentin, red.) werd tweede en McNulty reed een erg sterke race, maar ook mijn andere ploeggenoten reden goed”, prijst Covi zijn ploeg. “Ik ben heel blij voor het team, voor de staf, voor iedereen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.