Alex Aranburu laat thuispubliek juichen in Vuelta de Madrid
Alex Aranburu (links) won vandaag - foto: Caja Rural-Seguros RGA
zaterdag 11 mei 2019 om 13:44

Alex Aranburu laat thuispubliek juichen in Vuelta de Madrid

Alex Aranburu heeft zijn eerste seizoenszege te pakken. De puncheur van Caja Rural-Seguros RGA won namelijk de tweede etappe in de Vuelta Ciclista Comunidad de Madrid. De 23-jarige Spanjaard is tevens de nieuwe leider, aangezien Niccolò Bonifazio onderweg moest lossen.

Met Bonifazio in de leiderstrui begon het peloton vandaag aan de tweede etappe van de Vuelta de Madrid. De renners kregen een heuvelachtige rit voorgeschoteld van en naar San Martin de Valdeiglesias, met onderweg Las Navas del Marques (9,3 km aan 4,1%), de Peguerinos (4,3 km aan 7,2%) en El Encinar del Alberche (2,6 km aan 4,9%).

Bonifazio verliest leiderstrui 
In de laatste twintig kilometer stonden er geen officiële beklimmingen meer op het menu, maar vlak was het allerminst. Het peloton reed enige tijd achter drie Spanjaarden aan: ouderdomsdeken Francisco Mancebo, José Vicente Toribio en Jorge Cubero. Op de Peguerinos ontplofte echter de koers.

Vooraan bleek Mancebo over de sterkste benen te beschikken. De inmiddels 43-jarige klimmer ging er alleen vandoor. In het peloton was de uitdunning een feit: leider Bonifazio moest afhaken op de flanken van de Peguerinos. De Italiaan wist dat hij zijn leiderstrui moest inleveren.

Aranburu sprint naar de zege 
Niet veel later werd de eenzame Mancebo ingerekend, waardoor we met een elitegroepje van zo’n 25 renners begonnen aan de laatste twintig kilometer. Verschillende renners probeerden weg te rijden, maar we kregen uiteindelijk een sprint om de overwinning. Hierin bleek Aranburu de snelste.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.