Alex Aranburu maakt overstap naar Astana
foto: Cor Vos
vrijdag 13 september 2019 om 10:26

Alex Aranburu maakt overstap naar Astana

Astana heeft de transfer van Alex Aranburu definitief afgerond. De 23-jarige Bask – die nu nog uitkomt voor Caja Rural-Seguros RGA – tekent een contract voor twee seizoenen bij de Kazachse formatie. “Ik denk dat Astana een van de beste ploegen ter wereld is”, zo vertelt Aranburu in een perscommuniqué.

Aranburu staat te boek als een uitstekende puncheur. Zo won hij dit jaar al een etappe in de ronden van Madrid en Burgos. De beloftevolle Spanjaard maakt ook indruk in de Vuelta a España. Zo werd hij al tweede in Igualada en Bilbao, achter respectievelijk Nikias Arndt en Philippe Gilbert.

“Ik ben ontzettend blij dat ik deel mag uitmaken van zo’n geweldige ploeg. Binnen Astana is het mogelijk om jezelf te ontwikkelen en de volgende stap te zetten in je carrière. Ik kijk echt uit naar komend seizoen. Ik hoop mijn klasse te laten zien”, aldus Aranburu, die zijn carrière begon bij Euskadi-Murias.

“Alex is een interessante renner, aangezien hij op meerdere terreinen uit de voeten kan. Hij heeft een goede sprint, kan een heuveltje over en is zelfs in staat om te presteren in bergetappes. Het is interessant om te zien hoe hij zal presteren op WorldTour-niveau. We verwachten nog meer van hem”, aldus teambaas Alexandre Vinokourov.


Overzicht: Wielertransfers 2020

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.