Alleen elites welkom op BK Veldrijden in Meulebeke

woensdag 16 december 2020 om 10:17
Alleen elites welkom op BK Veldrijden in Meulebeke

foto: Cor Vos

Tijdens de BK Veldrijden in Meulebeke kunnen enkel de elites strijden om de Belgische driekleur. Dat bevestigt de Interfederale Coördinatiecel vandaag. Dat nieuwelingen, junioren, beloften en andere jeugdcategorieën van het BK worden geweerd is een direct gevolg van actuele maatregelen die door de autoriteiten zijn aangekondigd.

Er was de laatste tijd al een en ander te doen om de participatie van jongeren aan het Belgisch kampioenschap. Het was al enige tijd onzeker of ze wel deel zouden kunnen nemen, want ook momenteel zijn enkel professionele veldritten toegestaan. Al enige tijd was duidelijk dat er geen publiek welkom zou zijn.

De Interfederale Coördinatiecel zette vandaag definitief een streep door BK-deelname van jeugdrenners met het besluit dat tot 15 januari alleen professionele veldritten zijn toegestaan. Het BK in Meulebeke stond voor 9 en 10 januari op de kalender. Nu zullen enkel de elite-mannen en -vrouwen op 10 januari strijden om de nationale driekleur.

Afhankelijk van de evolutie van de gezondheidscrisis wordt voor de andere categorieën naar een nieuwe locatie en een nieuwe datum gezocht. Als compensatie voor de misgelopen inkomsten krijgt Meulebeke in de toekomst overigens nog een keer het BK toegewezen. Dat wordt wellicht in 2024.

De Interfederale Coördinatiecel laat daarnaast weten dat ook de competities op de piste in het Wielercentrum Eddy Merckx tot 15 januari geannuleerd blijven.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.