Alpecin-Fenix, Telenet-Baloise en Pauwels Sauzen-Bingoal van start in Ronde van Vlaams-Brabant

zondag 2 augustus 2020 om 17:33
Alpecin-Fenix, Telenet-Baloise en Pauwels Sauzen-Bingoal van start in Ronde van Vlaams-Brabant

De Ronde van Vlaams-Brabant kan vanaf aanstaande woensdag gewoon doorgaan als gepland. De vijfdaagse rittenkoers die deel uitmaakt van de nationale kalender, heeft de noodzakelijke toestemming van alle deelnemende gemeenten om de wedstrijd door te laten gaan. Het kan daarnaast rekenen op een aantrekkelijk deelnemersveld.

“We zijn de burgemeesters en de ordediensten van de gemeenten Linden, Nieuwrode, Bertem, Kumtich en Rillaar, die wij vanaf woensdag zullen aandoen, heel erkentelijk. Zonder hun goedkeuring was er geen Ronde van Vlaams-Brabant”, vertelt organisator Eddy Lissens aan Sporza.

Alle ritten zullen verreden worden op lokale omlopen. De wedstrijd zal gehouden worden zonder publiek aan start en finish. “Waar we anders smeken om publiek, vragen we nu aan de wielerfans om niet naar de etappes te komen kijken. Ik denk dat de renners zo lang mogelijk willen koersen en dat gaat enkel als iedereen zich strikt zal houden aan de wetten en reglementen”, ligt de organisatie toe.

Het deelnemersveld bestaat uit een mix van ploegen met beloften, eliterenners zonder contract en eliterenners met contract. Onder meer Alpecin-Fenix (Jonas Rickaert en Roy Jans), Telenet-Baloise (Toon Aerts en Jim Aernouts) en Pauwels Sauzen-Bingoal (Laurens Sweeck en Eli Iserbyt) staan aan het vertrek.

Etappeschema Ronde van Vlaams-Brabant 2020 (Elite 2.12)

Woensdag 5/8 – Linden
Donderdag 6/8 – Nieuwrode
Vrijdag 7/8 – Bertem
Zaterdag 8/8 – Kumtich
Zondag 9/8 – Rillaar

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.