Alvarado baalt van te veel fouten in Dublin: “Had ook niet de beste benen”
foto: Cor Vos
zondag 26 november 2023 om 15:34

Alvarado baalt van te veel fouten in Dublin: “Had ook niet de beste benen”

Ceylin del Carmen Alvarado heeft haar leidende positie in het klassement van de Wereldbeker veldrijden verstevigd, maar kon de manche in Dublin niet winnend afsluiten. Ze beet zich stuk op landgenote Lucinda Brand en strandde op de tweede plaats. “Dit is het beste wat kon vandaag”, erkende ze in het flashinterview.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Aan de ene kant ben ik een beetje teleurgesteld, maar ook wel blij, want er zaten twee sterke rensters achter mij”, doelt ze op Zoe Bäckstedt en Marie Schreiber, die ze ruim achter haar hield. “Ik had vooral moeite om een ritme te vinden vandaag en Lucinda was heel sterk. […] Misschien had ik ook niet de beste benen.”

Wat het grote verschil maakte op het zware en modderige parcours in Dublin? “Mijn fouten. Ik maakte er te veel. Lucinda deed het zonder en dat maakte een groot verschil. Dit parcours paste ook heel goed bij haar, met veel lange rechte stukken en veel wattages. Ze heeft het ook heel erg verdiend.”

Halverwege de wedstrijd haakte Alvarado met haar stuur in een hek, waardoor ze stil kwam te staan en dure secondes verloor. “Elk klein foutje kost toch weer secondes en dat waren er net iets te veel. Ik bleef na dat moment in de hekken wel doorrijden, maar het bleef lastig om zij ook nog versnelde.”

Achter Alvarado was Bäckstedt knap derde. Ze hield Marie Schreiber achter haar en mocht zich, net als in Dendermonde, melden op het podium. “Ik ben een beetje moe, eerlijk gezegd”, lacht ze. “Dat had ik niet verwacht, want het regende heel hard. Meer dan tijdens de verkenning. Maar dat speelde wel in mijn voordeel en dat vond ik leuk.”

“Ik was een beetje nerveus bij de start, maar heb alles gegeven en het kwam uiteindelijk allemaal goed. Het was erg leuk in de modder, dit was echt mijn type wedstrijd hier. Al mijn kleding was bruin van de modder, maar dit was perfect voor mij. Dankjewel Dublin!”

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.