Amstel Radler Tour de Hollande – week 1
vrijdag 10 juli 2015 om 17:00

Amstel Radler Tour de Hollande – week 1

De Amstel Radler Tour de Hollande. De ronde, maar dan in Nederland. Drie vrienden, Jeroen van der Linden, Ernst De Graaf en Michiel Westerhout fietsen een schitterend ronde door Nederland. Langs elke plek waar iedereen eigenlijk een keertje gefietst moet hebben. Maar liefst 2500 kilometer, in 21 etappes (inderdaad, elke dag dat de Tour de France rijdt, wordt er ook in de Tour de Hollande gereden). De heren rijden van Amstel kroeg naar Amstel kroeg.

Dat doen ze graag. Want Nederland is een geweldig fietsland. Maar ze fietsen liever niet alleen. Ze kunnen wel wat hulp gebruiken. Daarom kan iedereen een stukje – of een hele etappe – meefietsen. Graag zelfs, want het scheelt nogal als je lekker in het peloton kan hangen.

Dit is het verslag van de eerste etappes. Waarin de heren al een klein beetje vermoeid beginnen te raken, maar er gelukkig steeds meer hulp komt. Bekende en onbekende renners sleuren de mannen er doorheen. Op naar de finish, waar, dat spreekt voor zich, een uiterst verfrissende Amstel Radler op hen wacht.

Het trio is op zoek naar sportieve renners die willen helpen om deze taak te volbrengen. Iedereen is uitgenodigd om mee te fietsen. Dus wil jij deze drie mentaal bijstaan of met beulswerk aan kop ze uit de wind houden? Ga dan naar www.tourdehollande.nl

Kijk hier voor alle etappes, inclusief starttijden, start- en finishlocaties en de routekaarten.

RIDE Magazine