Cian Uijtdebroeks na ‘zeer explosieve’ finale: “Zat iets te ver, maar had wel goede benen”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 4 mei 2024 om 17:41

Cian Uijtdebroeks na ‘zeer explosieve’ finale: “Zat iets te ver, maar had wel goede benen”

Voor Cian Uijtdebroeks was het in de finale van de openingsrit van de Giro d’Italia vooral zaak om de schade te beperken, maar daar slaagde de Belg van Visma | Lease a Bike wel in. “Het was best hectisch en de finale was heel explosief”, zo vertelde hij na afloop aan Eurosport.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In de finale kregen de renners met de steile klim naar San Vito (1,4 km aan 9,4%) nog een korte maar wel bijzonder pittige ‘muur’ voor de wielen geschoven. Niet meteen een ideale beklimming voor een renner als Cian Uijtdebroeks. “Het was echt heel punchy. Op de langere beklimming (Colle Maddalena, red.) had ik wel goede benen, maar op de laatste klim zat ik net iets te ver.”

“Zo moest ik telkens gaten dichten en ik ben al niet heel explosief… Ik probeerde de gaatjes nog te dichten. Ik had uiteindelijk nog wel goede benen op de slotklim. Daar ben ik wel blij mee. We verliezen ook maar enkele seconden op de eerste renners. Dat isook weer geen drama. Het is oké, zeker voor een eerste dag die heel punchy is.”

Uijtdebroeks kwam uiteindelijk als veertiende over de streep, in een groepje op tien seconden van ritwinnaar Jhonatan Narváez, Maximilian Schachmann en Tadej Pogacar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.