Geen ideale aanloop voor Thibau Nys richting Tour of Norway: “Maar ik verwacht er veel van”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 23 mei 2024 om 09:22

Geen ideale aanloop voor Thibau Nys richting Tour of Norway: “Maar ik verwacht er veel van”

Wout van Aert is de grootste naam aan de start van de dertiende editie van de Tour of Norway, maar een andere Belg lijkt de topfavoriet voor de eindzege. Thibau Nys is zijn naam. De renner van Lidl-Trek reeg de laatste weken de zeges aaneen, maar kende geen vlekkeloze aanloop richting de Noorse wielerronde.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik moest op weg naar Noorwegen een overstap maken en daarbij is mijn bagage zoek geraakt. Ik heb hier nu enkel koersschoenen, de rest komt hopelijk in de loop van de week nog. Niet ideaal, zo één dag voor de koers, als je wat moet improviseren”, vertelde hij daags voor de start van de Tour of Norway aan Sporza.

Maar nog belangrijker: de 21-jarige Nys was de voorbije dagen wat ziekjes. “Ook dat is niet ideaal, zeker niet als je net van een hoogvorm komt waarin je je bijna onoverwinnelijk voelt”, doelt de jonge renner op zijn overwinningen in de rondes- van Romandië en Hongarije.”

“Maar het is niet zo dat dat mij in de weg mag zitten. Ik ben klaar om te koersen. Ik heb er heel veel zin in. Ik verwacht er veel van. Er zijn heel wat ritten die binnen mijn mogelijkheden liggen. Dan denk ik aan rit 1, 2 en 4. Maar de benen bepalen alles.”

Over Wout van Aert
Nys zal de komende dagen onder meer de degens kruisen met zijn landgenoot Wout van Aert, al heeft die laatste aangegeven dat hij na zijn lange en lastige revalidatie zonder al te veel ambities start in Noorwegen. “Ik moet mij eigenlijk een beetje schamen als ik spreek over die ziektekiemen, als je weet wat Wout de voorbije maanden allemaal heeft doorgemaakt.”

“Ik ben blij voor hem dat hij weer aan de start staat. Hij staat hier zonder druk. Het zou niet fair zijn om iets van hem te verwachten. Al blijft hij natuurlijk een ongelooflijke renner.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.