Giro 2024: Ontroerende beelden! Vader Steinhauser laat emoties de vrije loop na zege van zijn zoon
Georg Steinhauser kan het amper geloven, maar hij wint toch echt een Giro-rit - foto: Cor Vos
donderdag 23 mei 2024 om 08:47

Giro 2024: Ontroerende beelden! Vader Steinhauser laat emoties de vrije loop na zege van zijn zoon

Georg Steinhauser soleerde woensdag in de zeventiende etappe van de Giro d’Italia naar zijn eerste zege als beroepswielrenner. De jonge Duitser kwam er eerder deze Giro al een keer dichtbij, maar op Passo Brocon lukte het wel. Dit tot grote vreugde van zijn vader Tobias.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Tobias Steinhauser, in het verleden ook profwielrenner, zat woensdag toevallig in de studio van Eurosport Duitsland en zag hoe zijn 22-jarige zoon de eerste zege uit zijn nog jonge profloopbaan wist te boeken. Dit leverde prachtige beelden op van een zichtbaar geëmotioneerde vader.

De voor EF Education-EasyPost uitkomende Georg Steinhauser zegevierde woensdag op indrukwekkende wijze op de Passo Brocon. De beloftevolle renner triomfeerde op deze klim na een solo van liefst 33 kilometer, na een aanval vanuit de groep der favorieten. En dat terwijl hij eerder in de rit ook al deel uitmaakte van een vroege vlucht.

“Na de koninginnenrit (waar Steinhauser derde werd, red.) had ik vertrouwen. Eigenlijk was ik toen al tevreden met mijn Giro, maar ik voelde dat ik weer de benen had om te winnen. Het is ongelooflijk dat het gelukt is. Onderweg kon ik aan niet veel denken, ik moest me echt concentreren. Ik wist dat ik vol moest gaan op de slotklim, want er zat een aanval van Tadej Pogacar aan te komen. Gelukkig deed hij dat pas laat”, waren zijn eerste woorden na afloop.

Het leverde mooie beelden op aan de streep, maar dus ook in de studio van Eurosport, waar vader Tobias zijn tranen niet meer kon bedwingen. Tobias Steinhauser maakte zelf ook jaren deel uit van het profpeloton, als renner van Refin-Mobilvetta (1996-1997), Vitalicio Seguros (1998), Mapei-Quickstep (1999), Gerolsteiner (2000-2002), Team Bianchi (2003) en tot slot T-Mobile Team (2004-2005).

Steinhauser senior reed in zijn tienjarige profcarrière vooral in dienst van kopmannen als Michele Bartoli, Davide Rebellin en Jan Ullrich. Die laatste was jarenlang de oom van Georg. Georgs tante Sara Steinhauser had namelijk tot 2017 een relatie met Ullrich, zij waren twaalf jaar getrouwd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.