Fenn kritisch op leiding Aqua Blue Sport: “Maak ons niks wijs”
foto: Sirotti
zaterdag 10 november 2018 om 12:32

Fenn kritisch op leiding Aqua Blue Sport: “Maak ons niks wijs”

Andrew Fenn heeft in een stevige open brief Aqua Blue Sport-oprichter Rick Delaney en CEO Tom Timmerman om opheldering gevraagd. De 28-jarige Brit schrijft in de brief dat de renners van de ter ziele gegane ploeg wachten op hun salaris. Doordat papierwerk niet tijdig is ingeleverd bij de UCI, kan ook de wielerunie weinig voor de renners betekenen.

In de brief schrijft Fenn dat de renners van Aqua Blue Sport hun salaris over de maand oktober nog altijd niet hebben ontvangen. Daarover is contact opgenomen met de UCI, waarop de wielerunie hem informeert over de gang van zaken. “Iets wat de UCI juist aan jou had gevraagd dat de doen, Tom”, richt hij zich tot CEO Tom Timmerman.

Begin oktober liet Timmerman aan de renners en staf van de ter ziele gegane ploeg weten dat ze bij de UCI moeten aankloppen voor hun salaris voor de laatste vier maanden van het seizoen. De UCI is in staat om achterstallige salarissen uit te keren, omdat ploegen aan het begin van het seizoen verplicht zijn een bankgarantie af te geven.

De UCI lijkt momenteel echter weinig voor de renners te kunnen betekenen. “Zoals het er nu naar uitziet, zal de UCI geen geld meer vrijgeven van de bankgarantie die is afgegeven om de openstaande salarissen en kosten die aan het team verbonden zijn te betalen, totdat al het nodige papierwerk en opheldering over de salarissen van december is gegeven.”

Deadline was gisteren
Daarna richt de brief zich tot oprichter Rick Delaney, die naar verluidt had gezegd dat alle contracten zouden worden gerespecteerd. “Het werd echt gewaardeerd als je je aan de deadline had gehouden, die de UCI je had gesteld. Om in te dienen wat nodig was om de bankgarantie te blijven gebruiken. De deadline was gisteren…”

“We weten allemaal dat de licentie- en antidopingkosten nog steeds niet zijn betaald, dus probeer ons niet wijs te maken dat de UCI ons de dingen moeilijk maakt. Het lijkt erop dat niet alleen de renners en staf nog iets verschuldigd zijn. Enige vorm van communicatie en opheldering zou geweldig zijn”, aldus Fenn, die zijn brief gedeeld zag worden door ploegmaat Michel Kreder.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.