Aqua Blue Sport verzekert dat renners alsnog loon krijgen
Andrew Fenn in het shirt van Aqua Blue Sport. foto: Sirotti.
dinsdag 13 november 2018 om 11:02

Aqua Blue Sport verzekert dat renners alsnog loon krijgen

De leiding van het ProContinentale Aqua Blue Sport erkent dat renners van de ploeg hun loon van oktober tot en met december nog niet hebben gekregen. De UCI zal ervoor moeten zorgen dat dit geld bij de renners terechtkomt. In een bericht aan alle voormalige renners en stafleden hebben Rick Delaney en SEO Tim Timerman de financiële positie in detail uiteengezet, meldt Stickybottle.com.

Aqua Blue Sport heeft tot en met september loon overgemaakt. De renners hadden allemaal een contract tot het einde van het jaar, wat betekent dat ze moeten worden betaald tot eind december. Het personeel had verschillende contracten, waarvan de meeste in september afliepen. Zij missen dus geen geld. In een e-mail heeft het team erop aangedrongen dat alle salarisbetalingen binnenkort zullen worden voldaan. De UCI heeft namelijk het laatste beetje geld dat het team had, in totaal 400.000 euro, in bewaring gekregen. Dit bedrag is voldoende om alle lonen af te kunnen betalen. Er zit zelfs 829 euro te veel in dit potje.

De eigenaar van de ploeg, Rick Delaney, trekt zijn handen nu af van de zaak. Het is nu tussen de UCI en de renners. “Ik zal met onmiddellijke ingang stoppen met werken voor Aqua Blue Sport. U hoeft verder geen contact met mij op te nemen, want ik kan u niet van dienst zijn”, staat er geschreven in zijn mail aan de betrokkenen.

Tim Timmerman uitte in de mail zijn teleurstelling over het feit dat de vertragingen in de salarisbetalingen in de media zijn gekomen. De irritatie lijdt er toe dat ook de SEO zich niet meer bemoeit met de gang van zaken. “Mensen moeten zich realiseren dat het oplossen van problemen niet via media gebeurt, maar door te discussiëren, feiten te bekijken en oplossingen te vinden. In dit soort omgeving kan en wil ik niet meer werken.”

De Ierse formatie probeerde in eerste instantie een overeenkomst te sluiten met het Belgische Vérandas Willems-Crelan, maar dat is niet gelukt. Daarna trok het team zich per direct terug uit de wielersport. “Voor de ploeg is het steeds moeilijker om organisatoren ervan te overtuigen Aqua Blue uit te nodigen”, stond in het persbericht.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.