Annelies Dom mist Wereldbeker Milton na val op piste
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 9 januari 2020 om 17:22

Annelies Dom mist Wereldbeker Milton na val op piste

Annelies Dom is enkele weken uit de roulatie na een zware val op de Eddy Merckx-wielerbaan in Gent. De renster van Lotto Soudal Ladies – die aan het einde van het seizoen afzwaait als profrenster – mist hierdoor de Wereldbeker baanwielrennen van Milton, die wordt verreden op 23 en 24 januari.

De 33-jarige Dom werd na haar valpartij overgebracht naar het ziekenhuis AZ Jan Palfijn in Gent, waar de artsen een diepe vleeswond moesten hechten. De baan- en wegwielrenster zal minstens twee weken moeten revalideren, waardoor ze niet op tijd fit is voor de Wereldbeker baanwielrennen in het Canadese Milton.

Dom maakt deel uit van het Belgische achtervolgingskwartet dat zich klaarstoomt voor de Olympische Spelen van Tokio. “Ik was net aan het bekomen van een intensieve test toen ik onoplettend tegen de balustrade van de piste terechtkwam”, zo doet de onfortuinlijke Dom haar verhaal. “Mijn stuur klapte om en boorde door mijn rechterdij.”

WK baanwielrennen 
“Het was echt een dommig ongeval, maar wel een met vervelende gevolgen.” Vanwege een grote zwelling en uitpuiling van de fascia, het vlies rond de quadriceps, is fietsen de komende weken uitgesloten. “Ik zal mijn conditie wat op peil moeten houden met alternatieve cardiotraining. Ik blijf hoopvol voor de rest van het seizoen.”

Dom hoopt eind februari aan de start te staan van het WK baanwielrennen in Berlijn. “Met wat geluk haal ik het WK, maar anders hoop ik dat mijn invalster het uitstekend doet. We staan er voorlopig goed voor om ons te kwalificeren voor de Spelen. Ik wil er absoluut heen en ik blijf optimistisch.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.