Annemarie Worst: “Bewust gewacht tot de laatste klim”

zaterdag 16 november 2019 om 14:05
Annemarie Worst: “Bewust gewacht tot de laatste klim”

foto: Cor Vos

Annemarie Worst besliste pas op de laatste klim de tweestrijd met Ceylin del Carmen Alvarado in de Wereldbeker van Tábor. Met een serieuze aanval brak ze het verzet van haar landgenote en stelde zo de winst veilig.

“Het was een zware strijd”, zei Worst, die al vroeg in de eerste ronde haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado de koppositie van de wedstrijd zag innemen. De 777-renster keek na twee ronden tegen tien seconden achterstand aan, maar knokte zich terug in de wedstrijd en sloot bij het opdraaien van de derde van vijf ronden aan bij Alvarado.

“Mijn start was niet erg goed en ik moest hard werken om terug bij Ceylin te komen. Toen werd het een zware strijd.” Worst probeerde meermaals de druk op te voeren op haar landgenote, maar die wilde aanvankelijk niet kraken. Ook toen Alvarado even voet aan de grond moest zetten en op de balken niet meteen in haar klikpedaal kwam, kon Worst niet profiteren.

Ze wachtte tot de laatste klim en besliste daar de wedstrijd. “Op de laatste klim probeerde ik weg te rijden en dat lukte.” Misschien had ze eerder kunnen aanvallen, maar door de zwaarte van het parcours wachtte ze. “Ik wilde wachten tot de laatste klim. Was het toen niet gelukt, dan had ik de sprint afgewacht.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.