‘Antonio Tiberi vervolgt zijn carrière bij Bahrain Victorious’
foto: Cor Vos
woensdag 31 mei 2023 om 08:06

‘Antonio Tiberi vervolgt zijn carrière bij Bahrain Victorious’

Antonio Tiberi staat op het punt om een contract te tekenen bij Bahrain Victorious, zo meldt La Gazzetta dello Sport. De 21-jarige Italiaan kwam eerder dit seizoen nog uit voor Trek-Segafredo, maar werd vorige maand – met wederzijds goedvinden – ontslagen door de Amerikaanse formatie. Tiberi werd begin dit jaar veroordeeld voor het doodschieten van een kat.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vorige maand besloten Tiberi en Trek-Segafredo met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan. De beloftevolle renner, die in 2019 nog wereldkampioen tijdrijden werd bij de junioren, werd begin dit jaar veroordeeld voor het doodschieten van een kat. De coureur moest van de rechter een boete van vierduizend euro betalen en werd door Trek-Segafredo op de vingers getikt en voor minstens drie weken geschorst. De Italiaan bood daarop zijn excuses aan.

Dit bleek echter niet genoeg voor de ploegleiding van Trek-Segafredo en dus moest Tiberi op zoek naar een nieuwe werkgever. Ciro Scognamiglio, een doorgaans goed ingevoerde journalist van La Gazzetta dello Sport, meldt nu dat de Italiaan op het punt staat om een contract te tekenen bij Bahrain Victorious.

Tiberi zou in de komende Ronde van Zwitserland (11-18 juni) al zijn debuut maken voor de ploeg uit het Midden-Oosten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.