Arnaud De Lie zelfkritisch na Omloop van het Houtland: “Cruciale fout”
foto: Cor Vos
woensdag 21 september 2022 om 19:41

Arnaud De Lie zelfkritisch na Omloop van het Houtland: “Cruciale fout”

Arnaud De Lie werd tweede in de Omloop van het Houtland, maar naar eigen zeggen had hij kunnen winnen. De sprinter van Lotto Soudal zoekt het na afloop vooral bij zichzelf. “De ploeg had een indrukwekkende lead-out opgezet voor mij, maar ik beging een cruciale fout in de sprint. Ik ging van veel te ver aan”, zei hij tegen Het Nieuwsblad.

In de laatste kilometer ontweek De Lie een valpartij, waarna hij goed geplaatst begon aan de sprint. “Rudiger Selig nam de laatste 500 meter voor zijn rekening. Hij trok vol door en ik zat in zijn wiel”, legt hij uit. “En dan maakte ik de fout om op 250 meter van de eindmeet vol aan te gaan. Een amateurfout. Ik moest nog minstens vijftig meter of meer gewacht hebben. Ik wou Philipsen wat verrassen, maar dat pakte niet goed uit.”

“Tweede is ook niet zo slecht”, is De Lie er ook wel blij mee. “Ik verlies tegen de beste sprinter van de wereld en sta op het podium met mannen die al ritten gewonnen hebben in de Tour de France. Natuurlijk blijf ik jagen op die tiende zege. Hoe sneller die komt, hoe beter.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.