Aru: “Geen rivaliteit tussen mij en Nibali”
Foto: Sirotti
zaterdag 1 augustus 2015 om 14:37

Aru: “Geen rivaliteit tussen mij en Nibali”

Fabio Aru leek aan het begin van het seizoen verzekerd van het kopmanschap in de Vuelta, maar inmiddels is duidelijk dat hij deze rol moet delen. Niet alleen met Mikel Landa, die in de Giro zijn status verhoogde, maar ook met Vincenzo Nibali, zo werd gisteren bekend. Voor Aru vormt dat echter geen probleem. Dat zegt hij tegenover Gazzetta dello Sport.

“Er gaat geen rivaliteit tussen ons zijn”, verzekert de 25-jarige Astana-renner. “Het is beter om Vincenzo als ploegmaat te hebben. Het zijn juist de anderen die problemen zullen krijgen. Donderdag had ik hem lang aan de telefoon. Hij is goed uit de Tour de France gekomen en zijn etappezege heeft hem vertrouwen gegeven. Hij gaat sterk zijn in de Vuelta. Wij zijn professionals, we kennen de regels in de ploeg en we weten hoe we samen moeten werken. We hebben een uitstekende relatie, ook al hebben we al lang niet samen gekoerst.” De laatste keer was in de Giro van 2013. Tussendoor hebben ze nog wel samen gereden op wereldkampioenschappen.

Aru kijkt uit naar de Ronde van Spanje. “De enige rivaal die daar ontbreekt is Alberto Contador. Dat is mooi, want ik hou van directe confrontaties met mijn rivalen.” De Italiaan rijdt in aanloop naar de Vuelta weinig wedstrijden. Hij heeft dit seizoen pas 36 koersdagen achter de rug en gaat alleen nog de Ronde van Polen rijden. “Ik wil daar wat wedstrijdritme opdoen. Ik ga niet voor het algemeen klassement, maar zou wel graag goed willen presteren, ook al is dat waarschijnlijk niet mogelijk.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
1 augustus 2015 14:42
Die worden dus tweede en derde.
1 augustus 2015 15:04
Ik kan me niet voorstellen dat Aru geen problem heeft, met het delen van het kopmanschap.
1 augustus 2015 15:24
Rivaliteit dus
1 augustus 2015 15:56
Hij zal natuurlijk vast balen dat Nibali meedoet. Dat is gewoon menselijk. Heeft nu toch iemand naast (waarschijnlijk voor) zich te dulden voor het kopmanschap. Dat terwijl Landa als het goed is even fris is als Aru en in zijn thuisronde niet onder hoeft te doen voor Aru. Nibali heeft (zoals we allemaal weten) alle grote rondes gewonnen en heeft daarnaast in alle drie de ronden ook nog podium gereden (en heeft (correct me if I'm wrong) in alle drie etappes gewonnen). Die staat logischerwijs in de rangorde boven iemand die nog maar twee keer podium heeft gereden.
1 augustus 2015 16:36
'Het zijn juist de anderen die problemen zullen krijgen'

:) Hup Astana!
1 augustus 2015 17:39
Dat wordt dus weer het beproefde recept, matig in de voorbereiding en top als het moet.
Zou wat zijn als hij het opnieuw flikt: dan rijdt hij op nog geen anderhalf jaar tijd 4x top5 (!) en wint een karrenvracht aan ritten.
1 augustus 2015 18:27
Heb helemaal geen zin in die opgevulde smurfen , zal wel 1 en 2 worden in het land van fuentes en co....
1 augustus 2015 19:15
Ik vraag me werkelijk af of de mannen die de Tour in de benen hebben zitten, Nibali, Froome en Quintana als ze rijden, hier potten gaan breken. Aan de andere kant is het natuurlijk telkens secondenspel, met die korte venijnige klimmetjes op het eind. Als ik me niet vergis is er maar één etappe waarin meerdere echt zware bergen elkaar opvolgen.

Krijgen we dan de drie Astana's in de top 5?
1 augustus 2015 22:10
"ik houd van directe confrontaties met mijn rivalen" vind ik een tamelijk grote uitspraak, voor een renner met zijn staat van dienst. Mooi detail dat een deel van die rivalen in hetzelfde shirtje rijdt.
2 augustus 2015 13:58
Verwacht veel van landa en aru. Ben benieuwd hoe nibali 2 grote rondes achter elkaar rijd. Alleen winst voor astana gaat zeer lastig worden als froome en Quintana mee doen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.