Astana geschokt over cortisonengebruik Westra
foto: Sirotti
zaterdag 28 april 2018 om 19:18

Astana geschokt over cortisonengebruik Westra

In een officiële verklaring op de website van Astana heeft het Kazachse team zich gedistantieerd van het cortisonengebruik van oud-renner Lieuwe Westra, die in zijn biografie bekende in zijn carrière van cortisonen gebruik gemaakt te hebben.

“We zijn geschokt om het nieuws te horen en willen duidelijk maken dat doping binnen de ploeg verboden is en nooit aan renners wordt verschaft. Als het dopinggebruik van Westra daadwerkelijk binnen onze ploeg heeft plaatsgevonden, dan hebben wij het recht om financiële compensatie van Westra te vragen, aangezien hij ons anti-dopingbeleid getekend heeft”, vermeldt de dit jaar zo succesvolle ploeg op hun website.

RIDE Magazine
60 Reacties
Sorteer op:
29 april 2018 09:15
Is de sleepwet al van kracht? Deelt de AIVD onze IP-adressen al met de perschef van Astana? Krijgen we binnenkort een paardenkop in ons bed? Zo niet:

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHASTANA.
29 april 2018 09:58
Beste mensen achter wielerflits, jullie runnen een uitstekende site, de enige noemenswaardige Nederlandstalige site over wielrennen met goede content, overzichtelijk etc. Als ik 1 verbeterpunt mag noemen dan zou dat zijn dat de artikelen die worden overgenomen of vertaald op elk woord gewogen worden. De reactie van astana heeft een iets andere inhoud dan nu in het artikel staat. Juist in deze periode van fake news, propaganda etc. zou het jullie uniek en respectabel maken door zeer weloverwogen en exact weer te geven wat er gezegd is. Nog beter zou zijn om daar zelf als een soort onderzoeksjournalisten mee aan de gang te gaan. Verder niets dan lof.
29 april 2018 10:51
@Leegloper

Volgens mij spreekt ie daar over Vacansoleil en niet Astana.
29 april 2018 11:30
Lieuwe geeft aan dat hij in zn eerste beroepsjaar merkte dat je zonder attesten niet meekon. Hij kwam net van de amateurs en verwacht direct mee te kunnen? En ook nog eens met veel amateuristischer begeleiding van vacansoleil dan worldtour? Slap excuus brand deze gast die voor de makkelijke weg kiest maar af.
29 april 2018 11:38
Hij had een attest dus maken ze hem niks
29 april 2018 11:39
@formolo en anderen
Niks grijs gebied. Deze middelen zijn verboden tenzij je aan een kwaal lijdt waar het middel voor nodig is. Een papiertje lijkt het op papier te legaliseren maar als je niet aan de gestelde kwaal lijdt plegen renner en arts bedrog en een doping overtreding.
Lieuwe en sommige fans kunnen niet helder denken en gaan er kennelijk vanuit dat als het dossier klopt dat genoeg is. Dat de kwaal achter het attest lastig te controleren is is een ander verhaal. Maar met zijn bekentenis is dat probleem er niet meer.
29 april 2018 12:12
Ik ga er dus van uit dat dit niet dr de maeseneer betreft ?
29 april 2018 12:21
@bikeage
Een van de perschefs van Astana is een Nederlander dus misschien leest die ook af en toe wel iets hier ;)
29 april 2018 13:24
@Guushovd: klokkenluider? Moehahaha
29 april 2018 13:32
De gevangenis zit ook vol met mensen die vinden dat ze niet veel fout gedaan hebben. Maar die kinderverkrachters, die moeten dood. Als je het maar lang genoeg zegt tegen elkaar dan ga je er vanzelf in geloven. Totaal gecorrumpeerde wereld, wielrennen is inmiddels verpest. Een te groot gedeelte van de fans er bij, die lullen al net zulke onzin.

Je moet naar deze sport kijken als een mooie voorstelling, anders wordt je gillend gek.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.