Bahrain Merida contracteert Matej Mohoric
foto: Sirotti
zaterdag 5 augustus 2017 om 14:19

Bahrain Merida contracteert Matej Mohoric

Matej Mohoric verlaat UAE Emirates en komt volgend seizoen uit voor Bahrain Merida. Dat bevestigt zijn nieuwe werkgever. Mohoric werd in het verleden wereldkampioen bij zowel de junioren (2012) als de beloften (2013).

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
De Sloveen is pas 22 jaar, maar toch rijdt hij al voor het vierde jaar bij een WorldTour-formatie. Mohoric begon zijn profcarrière in 2014 bij Cannondale. Daarna stapte hij over naar Lampre-Merida (2016) en dit seizoen rijdt de jongeling in het shirt van UAE Emirates.

“Ik heb het gevoel dat Bahrain Merida in mij gelooft”, aldus Mohoric in een persbericht. “Ik denk dat deze ploeg mij kan helpen om een stap te zetten. Ik ben nog steeds pas 22 jaar en heb ambitie om in de toekomst te gaan winnen.”

“Het zorgt voor veel motivatie om naar een van de beste ploegen in de wereld te gaan”, vervolgt hij. “Ik kijk uit naar een goede voorbereiding op het volgende seizoen.” Mohoric heeft één profzege op zijn naam staan. Vorig jaar won hij een rit in de Tour of Hainan.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
5 augustus 2017 14:23
22. Veel moeten knechten de laatste jaren. Zou mooi zijn mocht hij doorbreken.
5 augustus 2017 14:33
Wauw 22 nog maar... Je had er 26/27 van kunnen maken en ik had dit artikel geloofd. Maarja de stap om van 19 jarige naar de profs te gaan is heel erg groot. Denk dat hij vooral een gevalletje heel vroeg uitgegroeid was. Want als je kijkt naar nu en toe zie je ook minimale verschillen in lichaamsbouw.
5 augustus 2017 14:37
Dat zou inderdaad mooi zijn. Aan het begin van het seizoen leek hij er een beetje door te komen. Heeft voorlopig nog niet echt zijn draai kunnen vinden, zo lijkt het.
5 augustus 2017 15:15
Ze sparen Slovenen daar, dus geen vreemde move.
5 augustus 2017 15:36
Sterke renner, goede aankoop
5 augustus 2017 16:10
Een leuke variatie op de 11 renners in de leeftijdscategorie 32+ die ze nu hebben.

Toch een vreemd allegaartje deze ploeg. Ik heb er weinig mee. Het begon als wat mij betreft met die farce rond Joaquin Rodriguez. En toen werden Pellizotti en Brajkovic enzo aangetrokken. Nibali die geen slechte Giro reed maar toch wat lijkt te zwemmen hier. Nee ik ben nog geen supporter.
5 augustus 2017 16:20
@Scott Sunderland

Heb ik inderdaad ook, en dan de bizar slechte ondersteuning van Colbrelli en Bonifazio ook nog. Zitten daar helemaal verkeerd.
5 augustus 2017 16:45
@Noud89

Klopt hoor. Zo'n Colbrelli is echt een renner met veel potentieel die veel maar kan winnen dan wat we dit jaar hebben gezien. Hij heeft de kwaliteiten. Deze ploeg is niks voor hem. Ik denk ook niet dat hij voor Bahrein koos omdat het een grote sportieve vooruitgang was maar vooral een financieel aantrekkelijke zet. Daar kan ik best begrip voor opbrengen. Het zijn immers jongens die voor hun beroep fietsen. Maar een wat meer gestructureerde ploeg was sportief gezien beter geweest dan dit losse woestijnzand.
5 augustus 2017 17:08
Teert m.i gewoon op zijn prestaties van bij de beloften. Zou veel beter af zijn bij een Italiaanse proconti ploeg.
5 augustus 2017 17:19
Wielrenner: hij rijdt heel consistent, amper DNF, werk heel veel, is pas 22, en heeft niet echt een specialisme. Tuurlijk hoort hij in de WT. Ik weet niet op welke prestaties jij teert?
5 augustus 2017 17:25
Hij heeft een bekende naam door z'n wereldtitels, maar net als bij Sicard is het bij de profs vooralsnog niet zoveel bijzonders... of ik moet iets hebben gemist.
5 augustus 2017 17:30
@ah-ja
Zijn specialisme is natuurlijk afdalen. Voor zover ik weet was hij de eerste die meetrapte terwijl hij op de stang zit. Zo werd hij ook wereldkampioen bij de beloften. Zat vorig jaar of twee jaar geleden ook in een kopgroep in een van de Canadese koersen en reed op een stuk dat een klein beetje naar beneden liep al zijn medevluchters uit het wiel. Echt een sterke renner en heeft waarschijnlijk ook nog wel wat groeipotentieel gezien zijn leeftijd.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.