Bakala staat garant voor toekomst Quick-Step Floors
foto: Quick-Step Floors / BrakeThrough Media
donderdag 12 januari 2017 om 10:01

Bakala staat garant voor toekomst Quick-Step Floors

Alle contracten bij Quick-Step Floors lopen tot het einde van 2017. Tot op heden is Patrick Lefevere er nog niet in geslaagd om nieuwe sponsors te vinden, maar de Belg hoeft niet te vrezen. “Als ik niet doodga, start dit topteam ook in 2018 in het peloton”, verzekert de Tsjechische miljardair en tevens ploegeigenaar Zdeněk Bakala aan De Telegraaf.

Transformeren
Wel benadrukt de 55-jarige Bakala dat Quick-Step Floors moet veranderen. “De ploeg moet zich meer transformeren tot allroundteam. De wortels van het team liggen in het klassieke werk, maar ook op de grote rondes moeten we nadrukkelijker een stempel drukken. Ik zie dat we in die ontwikkeling stappen hebben gezet, want enkele jaren geleden had het team slechts één specialisme: de kasseienklassiekers.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
12 januari 2017 12:04
"Enkele jaren geleden had het team slechts één specialisme: de kasseienklassiekers", nou, dan volgt Bakala Quick-Step minder lang dan ik. Quick-Step heeft een paar moeilijke periodes overbrugt door louter te focussen op de klassiekers, maar het merendeel van de tijd is het een grote ploeg die op alle fronten mee vecht. Ik denk dat Bakala voornamelijk bedoelt: "laat de Belgische roots maar volledig achterwege", en da' s best spijtig.
12 januari 2017 12:38
Helemaal gelijk @GreenDay. Quick-Step heeft jaren achter elkaar de Tour mede-gekleurd en als ik me niet vergis de laatste jaren elk jaar minstens 2 etappes gepakt. Ik vind juist mooi dat niet iedereen alleen maar voor een algemeen klassement gaat, maar dat er ook nog teams zijn die vol inzetten voor een heuvelachtige etappe. Ik denk dat Etixx het met Brambilla, Martin en Jungels een hele mooie Tour gaat rijden dit jaar! En ook in de heuvelklassiekers zullen ze er staan met Brambilla en Martin. Dus inderdaad wel een beetje onzin wat Bakala hier zegt.
12 januari 2017 12:45
@daan
Bakala heeft het waarschijnlijk over de periode voor hij die ploeg sponsorde, toen was er nog geen sprake van jongens als Tony Martin of Kwiatkowski en was het inderdaad vooral Tom Boonen die de boel draaiende hield.
12 januari 2017 15:32
@Daan, en dan ben je Alaphilippe nog vergeten @ heuvelklassiekers.

Al weet ik niet of Jungels nu echt een podium in een grote ronde gaat halen.. Zesde in een redelijk zwak bezette Giro is knap, maar eenzelfde prestatie dit jaar acht ik dit jaar (in de Giro of Tour) zeer onwaarschijnlijk.
12 januari 2017 19:47
Dan zijn D.Martin en Jungels toch nog een beetje subtop voor de grote rondes. Hoewel er op Jungels nog groeimarge zit, maar die heeft het in het hooggebergte ook nog niet echt laten zien in een grote ronde. We zullen zien.
12 januari 2017 21:48
Doe mij nog maar een paar van die wielergekke miljardairs! Geruststellend nieuws voor Patrick. Ik ben trouwens nu al benieuwd wat voor versterkingen ze voor 2018 gaan aantrekken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.