Baloise Trek Lions versterkt wegploeg met Olivier Godfroid

dinsdag 4 oktober 2022 om 15:39
Baloise Trek Lions versterkt wegploeg met Olivier Godfroid

Ter Illustratie - foto: Cor Vos

De wegploeg van Baloise Trek Lions kan volgend jaar rekenen op Olivier Godfroid. De 28-jarige renner komt over van het Van Mossel Heist Cycling Team. De uit Merksem afkomstige Godfroid schreef dit jaar onder andere de prestigieuze Gran Fondo Mallorca 312 en de Gran Fondo Mont Ventoux op zijn naam.

Godfroid werd verder ook derde in de snelste Marmotte Granfondo Alpes ooit verreden. Op het voorbije WK Gran Fondo in het Italiaanse Trento eindigde hij nog tiende. Hij zal in 2023 onder meer Lars van der Haar, Pim Ronhaar en nieuwe aanwinst Joris Nieuwenhuis op de weg versterken. Godfroid begon pas relatief laat met fietsen, laat hij weten in een persbericht van zijn aanstaande werkgever.

Van voetballen naar het rijden van Gran Fondo’s 
“Ik was tot mijn 23ste heel lang actief als voetballer. Ik had altijd wel een fascinatie voor duursporten en na een deelname aan de Antwerp 10 Miles specifiek ook voor lopen. In 2017 heb ik dan vrij spontaan een halve triatlon afgewerkt in Dublin. Dat was tot mijn eigen grote verbazing – met een voorbereiding van slechts vijf weken – een groot succes. Nadien heb ik me laten testen bij Energy Lab.”

“Uit de testresultaten bleek dat ik wel talent had voor het werk van de lange adem. De jaren nadien heb ik me gefocust op triatlons. Pas in de lente van 2020 ben ik mij op het wielrennen beginnen toeleggen. Ik had in de coronacrisis nood aan een nieuwe uitdaging en ben dan veel op de koersfiets gaan trainen. Mijn eerste koers op de weg reed ik pas in september 2020.”

Vervolgens ging het snel met Godfroid. “Bij het Van Mossel Cycling Team wisselde ik de afgelopen twee seizoenen wegwedstrijden af met een aantal Gran Fondo’s. Die lange duurinspanningen gaan me blijkbaar wel goed af. Ik heb dit jaar zes Gran Fondo’s betwist, waarvan ik er drie kon winnen. Doorheen de week werk ik als vertegenwoordiger van een schoenenmerk. Dus het is niet altijd eenvoudig om werk met de lange trainingen en wedstrijden te combineren.”

“Ik hoop volgend seizoen een nieuwe stap op de weg te zetten”
“Een aantal weken geleden werd ik opgebeld door ploegleider Eric Braes. Na dat telefoongesprek had ik meteen een goed gevoel. Ik ben dan eens langsgeweest op kantoor bij de ploeg, op de plek waar het vijf jaar geleden allemaal begon met mijn test bij Energy Lab. De hele ploegwerking werd daar uit de doeken gedaan en ik voelde me daar meteen heel goed bij.”

“Ik ben heel dankbaar voor deze nieuwe uitdaging en hoop volgend seizoen een nieuwe stap op de weg te zetten. Ik kan al niet wachten tot de voorjaarsstage met de ploeg op Mallorca komende lente.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone