Barguil denkt met meerdere aanbiedingen op zak na over toekomst

donderdag 2 mei 2019 om 12:09
Barguil denkt met meerdere aanbiedingen op zak na over toekomst

Warren Barguil - foto: Cor Vos

Ondanks dat het wielerjaar voorlopig niet verloopt zoals gehoopt voor Warren Barguil lijkt hij zich weinig zorgen te hoeven maken over zijn toekomst. In gesprek met L’Equipe laat de Fransman van Arkéa-Samsic namelijk weten al meerdere aanbiedingen op zak te hebben. Ook een langer verblijf bij zijn huidige ploeg behoort tot de mogelijkheden: “Het zou ideaal zijn als ik voor de Tour de France een idee heb over mijn toekomst.”

Warren Barguil kwam eind 2017 terecht bij de Franse ProContinentale ploeg nadat hij dat jaar op overtuigende wijze de bolletjestrui had gewonnen in de Tour de France. Overwinningen heeft Barguil nog niet weten te boeken namens Arkéa-Samsic. Voor Warren Barguil staat wielerseizoen 2019 vooralsnog in het teken van valpartijen. Zowel in Parijs-Nice als de Ronde van Catalonië kwam hij hard ten val en in de laatste ronde brak hij zelfs zijn bekken. Een derde plaats in de Drôme Classic is qua uitslagen voorlopig het enige lichtpuntje.

“Lichaam kon het niet aan”
De 27-jarige wil zichzelf graag bewijzen: “Ik weet hoe hard ik deze winter heb gewerkt en ik wil graag laten zien waar ik toe in staat ben.” Maar Barguil bleek te ongeduldig. Hij hoopte op deelname aan Luik-Bastenaken-Luik, maar dat feest ging niet door. “Tien dagen voor Luik kreeg ik in de gaten dat mijn lichaam de trainingsarbeid niet aan kon. Dat was een klap in het gezicht.”

Barguil vertrekt binnenkort naar de Sierra Nevada voor een hoogtestage voor hij in de Grand Prix de Plumelec het koersen hervat. Via de Boucles de l’Aulne,  het Critérium du Dauphiné en de Franse kampioenschappen wil hij zich klaarstomen voor de Ronde van Frankrijk.

Daarin wil de klimmer weer jagen op dagsuccessen. “Op een dag hoop ik ooit een rol te spelen in het algemeen klassement, maar dat zit er voorlopig niet in. Het zit meer in mijn DNA om voor etappeoverwinningen te gaan.”

Blijven of terug naar WorldTour?
Barguil denkt momenteel ook na over zijn toekomst. “Ik vraag mezelf af: wil ik doorgaan bij mijn huidige ploeg of wil ik weer de WorldTour in om een veel groter programma te hebben? Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik ook aanbiedingen van andere ploegen heb gehad. Arkéa-Samsic heeft ook de ambitie om een stap hogerop te zetten, dus ik moet met Emmanuel Hubert (manager van Arkéa-Samsic, red.) praten. Het zou ideaal zijn als ik voor de Tour de France een idee heb over mijn toekomst.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Cadellie 2 mei 2019 om 13:15

Naar Direct Energie met Ala?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair