zondag 22 juli 2018 om 19:26

Bauke Mollema heeft vrede met derde plek: “Alles geprobeerd vandaag”

Bauke Mollema wist dat het lastig ging worden in de eindsprint van de vijftiende etappe van de Tour de France. De kopman van Trek-Segafredo maakte vandaag onderdeel uit van de vroege vlucht, maar was in de sprint in Carcasonne niet opgewassen tegen Magnus Cort Nielsen en Ion Izagirre. “Ik wist dat die Nielsen een rappe man is, maar je moet wat proberen”, zei Mollema na afloop tegen WielerFlits.

Meer video’s zien uit de flag-fr Tour de France?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
22 Reacties
Sorteer op:
22 juli 2018 19:34
Lekker slim gereden. Alles geprobeerd??? Het enigste wat je kon doen niet. Weg proberen te komen zonder MCN!
22 juli 2018 19:36
Jammer Bauke, mooi gestreden maar niet slim gereden!
22 juli 2018 19:40
Erg dom gekoerst IMHO. Had nadat ze het gat hadden niet meer over moeten nemen en vervolgens op ca. 1 km moeten proberen te demarreren.
22 juli 2018 19:44
Prima gestreden vandaag! Dat hij zich weer tot in een mooie positie voor een ereplaats vecht, was mooi om te zien. Maximale eruit gehaald voor vandaag en met goede hoop naar de laatste week.
22 juli 2018 19:55
Vanaf de zijlijn is het echt weer makkelijk praten voor sommige wf-ers. Wat had Mollema dan moeten doen. Er was een moment geweest dat hij na de aanval van die Izigarre gelijk wegsprong, maar hij had toen alle moeite om al kn het wiel te komen.

Heeft zich afgescheiden van een groep van 32 en eindigd als derde in een etappe die hem helemaal niet per definitie goed ligt. Dat er dan een hele snelle Deen nog aanhangt maakt het ook heel lastig om hier een overwinning uit te trekken
22 juli 2018 20:00
volgens mij hebben veel sprekers nog nooit in zo,n situatie gezeten
laat staan op dit niveau laat staan dat z,n een wedstrijd gereden hebben
Dus !!
22 juli 2018 20:07
Lekker makkelijk vanachter je pc. Bauke heeft een prima rit gereden na de ellende in de Alpen. Morgen rustdag en ik hoop dag tie in de Pyreneen nog zoiets kan laten zien met een overwinning
22 juli 2018 20:24
Prima gereden. Ik lees hier niet meer meedraaien? En dan... word er helemaal niet meer gereden, benen stil gehouden. Komt de groep zo weer bij elkaar. Als je zelf koerst weet je wel dat je altijd volle bak moet doorrijden als je met zijn 3e weg bent..
22 juli 2018 21:03
Dat is dan kopman. Eist een hele ploeg op. Zwak zwak zwak. Als je ziet dat een GVA zelfs mijlen ver voor hem in het AK staat.
22 juli 2018 21:25
GVA is dan ook niet zwaar gevallen. Eerst eens nadenken en dan reageren.
22 juli 2018 21:28
@moa. Porte is ook zo’n banaan van een kopman. Stapt gewoon halverwege een etappe af omdat hij het niet kon bijbenen.

Denk eens na...
22 juli 2018 21:29
@moa: precies. Dat mag wel eens gezegd worden. En dan te bedenken dat Van Avermaet ook nog eens gewoon tweede werd in die roubaix etappe waar Bauke rustig op zijn rug ging liggen!
22 juli 2018 21:45
Klassement ambities zijn toch weg dus ja.. gewoon prima gereden, zeker na zo'n val. Go Bauke volgende week er nog een rit tussenuit pikken.
22 juli 2018 21:52
Rare reacties hier. Rekenen jullie hem nu aan dat hij kopman is? Volgens mij is hij gewoon de sterkste renner van de ploeg voor dit soort werk en die rol heeft hij meer dan verdiend door al jaren aan te tonen dat hij een geweldige ronderenner is. Dat hij valt op de kasseien kan je hem toch moeilijk kwalijk nemen? Tot die tijd reed hij heel sterk en vandaag weer een puike rit gereden. Beter dan zo'n Gesink die de druk van het kopmanschap niet aankan en tegenwoordig geen deuk in een pakje boter rijdt.
22 juli 2018 23:21
Weinig respect hier voor Mollema, die zich vandaag weer eens ouderwets liet zien en binnen zijn huidige vermogen een prima wedstrijd reed. Ik heb wel respect voor deze man, die weet dat zijn topperiode voorbij is, maar o zo graag nog altijd wil laten zien dat hij een stukske kan fietsen. Hetzelfde geldt trouwens voor Gesink, al blijf ik het vreemd vinden dat TLJ vandaag opnieuw ontbrak in de grote kopgroep. Blijkbaar gaat alle aandacht naar de topklasseringen van Roglic en Kruiswijk, maar dat houdt toch niet in dat er niemand mee mag gaan in een ontsnapping. Publiciteit hoort ook bij de Tour en dat krijg je niet veel als je "anoniem" met de complete ploeg je verstopt in het peloton. Iets meer initiatief zou best mogen, ook al heb je twee man in de top 10. Morgen bovendien lekker een dagje rust.
22 juli 2018 23:24
TLJ rijdt alles behalve een anonieme Tour de France.
22 juli 2018 23:37
Weinig respect hier voor TLJ, gelukkig worden ze door de internationale pers wel op prijs gesteld en gezien als het enige blok dat Sky echt onder druk zet.
23 juli 2018 00:42
Mollema is nog niet passe Sooike. Bij lange na niet zelfs. Mark my words...
23 juli 2018 04:38
Ik denk dat Mollema sowieso in de eerste plaats in de kopgroep zat om de benen is te testen, niet perse voor de winst. Sommigen hier praten alsof het erg makkelijk is allemaal: ‘Zorg dat je wegkomt zonder Cort.’ Hoe wil je dat precies bereiken als die kerel gewoon de sterkste in de kopgroep is?
23 juli 2018 08:59
@tendam
Je vergist je...niet het "blok" , maar Kruijswijk en zeker Roglic zorgen voor druk. Bovendien ging het mij niet om het "blok", maar om de ene coureur die meegestuurd had moeten worden met de kopgroep. Twee had natuurlijk ook gemogen. Jij komt meteen aan met de "internationale pers" en de waardering als reactie op mijn constatering dat rijden in een ontsnapping publiciteit geeft en dat anoniem meerijden zoals gisteren geen enkele publicitaire waarde heeft. De "internationale pers" geeft terecht lof aan TLJ, maar vooral aan de individuele kwaliteiten van Roglic, Kruijswijk en Tolhoek. Maar volgens mij rijden er nog een paar mee. Maar goed, jij bent het in principe met mij altijd oneens, alleen moet je dat wel beter onderbouwen .
23 juli 2018 09:04
@sooike

Ik heb respect voor rittenkaper Mollema. Maar het kopmanschap bij TREK levert niets op en heeft het team in de eerste anderhalve week kansen gekost op ritwinst.
23 juli 2018 13:02
Pff de beste stuurlui staan weer eens aan wal en vergeten voor de gemakkelijkheid dat hij zwaar gevallen is... de tour brengt echt weer eens de meeste genuanceerde vakantiekenners naar boven..

Om te reageren moet je ingelogd zijn.