Bauke Mollema optimistisch over Amstel Gold Race
dinsdag 14 april 2015 om 09:47

Bauke Mollema optimistisch over Amstel Gold Race

Bauke Mollema kreeg afgelopen vrijdag een flinke klap te verwerken. De renner van Trek Factory Racing kwam ten val tijdens de vijfde etappe van de Vuelta Ciclista al Pais Vasco en vreesde dat hij een kruis moest maken over de klimklassiekers. De Groninger is inmiddels een stuk positiever.

Gisteren (maandag) zat hij anderhalf uur op de fiets, ook al ging dat nog niet gemakkelijk. “Ik hoop donderdag in staat te zijn om een lange training te maken”, zegt de 28-jarige coureur tegenover De Telegraaf. “Maar ik ben optimistisch dat ik de Amstel Gold Race in redelijke staat ga halen.”

Mollema dacht de dag na zijn val dat het goed mis was. “Ik had zoveel last dat ik in het ziekenhuis nog eens foto’s liet maken om te kijken of er toch geen breuk was. Dat viel gelukkig mee.”

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
14 april 2015 18:52
ja inderdaad welke bult
14 april 2015 19:58
Hij was zo goed in vorm, jammer genoeg wordt het in AGR geen top 5. Hij is een taaie, maar het is erg lastig om hiervan op tijd te herstellen.
15 april 2015 11:18
Op maandag net in staat om anderhalf uur te trainen, dat lijkt me geen ideale voorbereiding voor een zware koers als de AGR met veel remmen, optrekken, draaien en keren. Hij is misschien optimistisch om de start te halen, maar een goede klassering lijkt me stug. Misshcien een goede voorbereidingswedstrijd voor LBL.
15 april 2015 14:31
@sooike
Contador was ook zwaar gehavend, soms kan zand in de ogen strooien geen kwaad. Met de bult bedoel ik natuurlijk de Cauberg maar zag hem in al mn euforie in Maestricht ipv Valkenburg, verzeihung bitte.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.