Bauke Mollema wint tijdrit in Tour of Alberta, Robin Carpenter nieuwe leider

Bauke Mollema wint tijdrit in Tour of Alberta, Robin Carpenter nieuwe leider
maandag 5 september 2016 om 06:10

Bauke Mollema heeft de vierde etappe van de Tour of Alberta 2016 (2.1) op zijn naam geschreven. In de twaalf kilometer korte tijdrit was de Nederlander van Trek-Segafredo negen seconden sneller dan de Let Andzs Flaksis (Holowesko-Citadel Racing Team) en zestien tellen rapper dan de Amerikaan Robin Carpenter (Holowesko-Citadel Racing Team).

De 24-jarige Carpenter neemt de leiderstrui over van zijn landgenoot Evan Huffman (Rally Racing). Mollema staat nu tweede in het algemeen klassement met één seconde achterstand. Morgen eindigt de Canadese rittenkoers met een 124 kilometer korte etappe in Edmonton.

Dit artikel delen:

31 Reacties

Abraham Olano 5 september 2016 om 06:21

Rijdt hier toch maar even Horner op een minuut!

Gaizka 5 september 2016 om 07:09

netjes hoor, well done!! Nu hopen dat ie morgen die seconde nog ergens kan wegpoetsen :-)

batchieboy 5 september 2016 om 07:49

Hesjedael even tegen die carpenter aan laten rijden.

Tuubke 5 september 2016 om 08:08

Goed hoor Mollema! Nou is de tegenstand hier misschien niet om van achterover te rollen, maar je moet het toch maar even doen. Het zal overigens niet makkelijk zijn om in die laatste rit nog ergens tijd te pakken. Was er nou nergens in Alberta een fatsoenlijke heuvel te vinden voor een wat uitdagender parcours?

Marszzz 5 september 2016 om 08:20

Het is ook niet een biljartlaken zo te zien:
http://www.procyclingstats.com/races/profilesmaps/201607/original/tour-of-alberta-2016-stage-5-1468355300.jpg
1000 ft per ronde. Totaal over 124 km zo’n 3300 hoogtemeters. Er zijn wel mogelijkheden voor plannetjes of oorlog, maar niet op de manier zoals hiervoor wordt gesuggereerd…

tight 5 september 2016 om 08:43

Dat lijkt me eerder 270-300 ft. per ronde. Nogal een verschil. Deze etappe is ook in 2014 en 2015 gereden als slotetappe. Toen was er een sprint met een grote groep. Het zal wel met de bonificaties worden beslist.

@ Tuubke Vorig jaar was er toch een wat uitdagender parcours met 2x strijd tussen Slagter, Mollema en Yates.

tendam 5 september 2016 om 08:47

Gezien het deelnemersveld moest Mollema hier gewoon winnen, maar inderdaad: je moet het nog wel even doen.

Bikepure 5 september 2016 om 09:11

Ik ken echt niemand in de top 10 van het klassement. Zijn dat talentvolle renners?

Johnny7 5 september 2016 om 09:16

Kermiskoers dit. Blijf het toch schandalig vinden dat hij hier lekker maar ‘lnterfanten’ terwijl andere klassementsrenners gewoon 2 rondes per jaar rijden.

Piet Lut 5 september 2016 om 09:29

@johnny7 als dit een kermiskoers is dan kan ook er nog wel een paar opnoemen.

Dit is gewoon een koers zoals alle andere 2.1 koersen

Jowinho 5 september 2016 om 09:30

Huffman heeft ook gewoon nog bij Astana gereden. En Carpenter is toch wel een talentje. En Duchesne rijdt bij Direct Energie, reed zelfs nog de Tour dit jaar.

alsjewint 5 september 2016 om 09:34

@Johnny7

Gelukkig trekken de renners zich niks aan van jouw (twijfelachtige) oordeel. Ik weet wel zeker dat de renners die in Alberta rijden echt niet het idee hebben dat ze aan het lanterfanten zijn in een kermiskoers. Mollema zal hier de WT koersen van Quebec en Montreal voorbereiden, en ik denk dat hij daar heel aardig voor de dag gaat komen.

Misschien moet je je toch iets meer in het wielrennen verdiepen voordat je vanalles gaat roepen.

Johnny7 5 september 2016 om 09:38

Oh nou sorry. Ik zal me voortaan proberen op te laden om de strijd van Mollema met toppers als Robin Carpenter en Evan Huffman om winst te gaan volgen in deze geweldige koers.
Schandalig dat Froome en Quintana hier niet rijden zeg.
Ook nog de koersen in Quebec en Montreal binnenkort, dolle pret!

alsjewint 5 september 2016 om 09:54

@Johnny7

Riep jij laatst in reactie op een post van mij niet iets over respect (voor Contador) in een ander topic? Ik vraag me af of jij de betekenis van dat woord wel kent. Jouw laatste reactie is wat dat betreft nou niet echt van een hoog niveau. Als deze koers jou niet boeit of als je het de moeite niet waard vind om te volgen, dan kun je ook gewoon een reactie achterwege laten.

hoekserenner 5 september 2016 om 09:58

@Johnny7 voor sommige mensen bestaan blijkbaar alleen de 3 grote rondes en misschien 3 a 4 klassiekers…. beetje een sneu figuur ben je

Johnny7 5 september 2016 om 10:03

Mensen, dit is geen aanval op Mollema.
Ik begrijp het alleen niet waarom de beste man, die ik wel hoog heb zitten, kiest om deze wedstrijdjes te rijden die laten we eerlijk zijn helemaal niets betekenen vergeleken met de grote rondes en klassiekers.
Ik begrijp ook niet dat hij toestemming krijgt om maar 1 ronde per jaar te rijden (vorig jaar ook al) terwijl andere grote mannen er bijna allemaal 2 rijden.

@hoekserenner, waarom moet je die woorden nou weer gebruiken? Dat jij geen leven hebt en zelfs amateurkoersen volgt kan ik niets aan doen. Maar die tijd heb ik niet. Daarbij spring ik nog liever van een flat dan dat ik deze wedstrijden moet gaan kijken.

snoep de hond 5 september 2016 om 10:08

@Johnny7,
Leg mij eens uit waarom Mollema perse 2 grote rondes per jaar moet rijden? Uit jou reactie lijkt het er vooral op dat jij dat graag hebt, zodat je dan hem dan 2x aan het werk kan zien, omdat jij alleen de 3 grote rondes volgt.

Zijn werkgever heeft blijkbaar liever dat hij hier en de WT-wedstrijden in Canada rijdt. Zal een combinatie zijn tussen sponsorbelangen (Trek is een Amerikaans bedrijf) en winstkansen. Ik zie het probleem niet echt.

Daarbij hebben de wedstrijden in Quebec en Montreal echt wel een goed deelnemersveld (zo’n beetje elke topper die de Vuelta niet rijdt staat daar wel aan de start).

AZH 5 september 2016 om 10:10

@johnny. Dit is gewoon een prima wedstrijd om je voor te bereiden op de WT-wedstrijden van Quebec en Montréal

UrbanSteel 5 september 2016 om 10:30

&AZH

Quote:
Dit is gewoon een prima wedstrijd om je voor te bereiden op de WT-wedstrijden van Quebec en Montréal

Waarom rijden de andere toppers en subtoppers dan niet hier ? ;)

Baukema Tomoulin 5 september 2016 om 10:40

Tijdritstijl van Mollema ziet er nog altijd niet uit (dat harken) maar het gaat wel hard dit jaar. Ik hoop dat hij volgend jaar weer eens een ander doel dan de tour heeft. Vuelta & Mollema lijkt me een goede match

TykkeThor 5 september 2016 om 10:57

Mollema gaat volgend jaar waarschijnlijk naar de Giro als kopman en naar de Tour om Bert te ondersteunen.

bvbal79 5 september 2016 om 10:59

@UrbanSteel,

Ik vind dat wel een beetje krom. Trek is een Noord-Amerikaanse ploeg, die mag m.i. best in een Noord-Amerikaanse koers aan de start staan, voor Bauke was dit vorig jaar een goede voorbereiding, waarom nu niet dan? De andere toppers staan niet aan de start omdat hun ploeg dus niet aan de start staat, en dat vind ik logisch. In zo’n koers hoor je eerst je noord-amerikaanse teams een kans te geven en dan de rest. Anders kunnen die teams nergens rijden.

Als TLJ meedoet in een kermiskoers in NL gaan we toch ook niet zeggen wat doen die daar…

UrbanSteel 5 september 2016 om 11:06

@bvbal79

Smiley gezien op het einde ?
Nu vergelijk jij deze wedstrijd zelf met een kermiskoers. ;)

EdEnd 5 september 2016 om 11:10

@bvbal79

Je zegt: “Als TLJ meedoet in een kermiskoers in NL gaan we toch ook niet zeggen wat doen die daar…”

Nou er zijn hier bergen TLJ bashers die dat natuurlijk wel roepen ;)

Maar goed, Mollema doet wat hij kan en win hier, maakt het uit wat voor soort wedstrijd het is en dat wij de tegenstanders niet kennen? Die tegenstanders hebben misschien wel 100% toegewerkt naar deze wedstrijd, voor hen misschien wel de wedstrijd van het jaar…

Mark 5 september 2016 om 11:17

Goed van Mollema, koers hard maken en zelf sprinten voor de seconden. Tuurlijk is Mollema hier favoriet, maar vergeet niet dat ieder team hier tegen Trek rijdt. En je als team zowat alles moet oplossen. De top 4 kan hier World Tour niveau gewoon aan, en is vergelijkbaar met het niveau van Bennett en Lindeman. Dus beetje flauw om de ronde af te doen als kermiskoers, want de Amerikanen rijden hier echt om te winnen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.