Belgian Cycling onthult selectie voor Wereldbeker Beekse Bergen
foto: Cor Vos
maandag 7 november 2022 om 18:13

Belgian Cycling onthult selectie voor Wereldbeker Beekse Bergen

Belgian Cycling heeft de selecties voor de eerstvolgende Wereldbeker veldrijden in het Nederlandse Beekse Bergen met de buitenwereld gedeeld. Bij de mannen zien we onder meer de kersverse Europese kampioen Michael Vanthourenhout en wereldbekerleider Eli Iserbyt, al is die laatste nog een vraagteken.

Iserbyt gaat na vier manches soeverein aan kop in het wereldbekerklassement, maar ondergaat woensdag in Antwerpen een MRI-scan. Iserbyt kwam zondag op het EK in Namen ten val en kon vervolgens geen kracht meer zetten met zijn linkerbeen. “Hopelijk zit Eli niet met een langdurige blessure opgezadeld. Liefst van al is het een kwaal van zeer korte duur”, gaf zijn teambaas Jurgen Mettepenningen aan.

Achter de naam van Iserbyt staat dus nog een vraagteken, Quinten Hermans zal zondag sowieso niet aan de start verschijnen van de cross in de Beekse Bergen. De crosser van Tormans, die ook al een lang wegseizoen achter de rug heeft, neemt na het teleurstellende EK in Namen een pauze. “Even mijn hoofd leegmaken. Ik laat de fiets een week of twee aan de kant. Los van dit EK heb ik echt wel nood aan een break.”

Thibau Nys koerst zondag weer in de elitecategorie – foto: Cor Vos

De kersverse Europese kampioen Michael Vanthourenhout maakt wel gewoon deel uit van de selectie, net als Laurens Sweeck. De Wereldbeker Beekse Bergen bestaat uitsluitend uit crossen voor de elite-mannen en de elite-vrouwen. Omdat er geen wedstrijden voor de overige categorieën zijn, zijn veel beloften toegevoegd aan de eliteselecties.

Zo maken Thibau Nys en Witse Meeussen, de nummers twee en drie van het voorbije EK voor beloften, deel uit van de selectie. Het team van de elite-mannen bestaat uit dertien coureurs, de elite-vrouwen hebben een ploeg van tien rensters.

flag-be Belgische selectie voor flag-nl Wereldbeker Beekse Bergen – elitevrouwen (zondag 13 november)
Fauve Bastiaenssen
Julie Brouwers
Sanne Cant
Kiona Crabbé
Alicia Franck
Marion Norbert-Riberolle
Marthe Truyen
Ellen Van Loy
Laura Verdonschot
Suzanne Verhoeven

flag-be Belgische selectie voor flag-nl Wereldbeker Beekse Bergen – elitemannen (zondag 13 november)
Jens Adams
Vincent Baestaens
Eli Iserbyt
Gerben Kuypers
Lander Loockx
Tom Meeusen
Witse Meeussen
Thibau Nys
Daan Soete
Laurens Sweeck
Toon Vandebosch
Niels Vandeputte
Michael Vanthourenhout

Geef een reactie