Belgian Cycling vraagt fans zondag mondmasker te dragen op BK wielrennen

donderdag 23 juni 2022 om 18:14
Belgian Cycling vraagt fans zondag mondmasker te dragen op BK wielrennen

foto: Cor Vos

Belgian Cycling draagt supporters – die zondag van plan zijn om af te zakken naar Middelkerke voor het Belgisch kampioenschap wegwielrennen – op om een mondmasker te dragen als ze dicht bij de renners en rensters komen, nu er een nieuwe besmettelijke variant van het coronavirus rondwaart.

“Een besmettelijke variant van het coronavirus doet het aantal besmettingen opnieuw stijgen”, laat de wielerbond weten in een mededeling. “Om de kans op besmettingen te minimaliseren en de rest van het wielerseizoen te vrijwaren, draagt de Belgische wielerbond op om een mondmasker te dragen als je tijdens het BK in Middelkerke dicht bij de renners bent.”

“Het BK is voor heel wat renners een grote afspraak, maar tijdens de komende periode staan met onder andere de Tour de France nog belangrijke wedstrijden op de wielerkalender. Renners zijn dus als de dood voor besmettingen, want die betekenen een sportieve aderlating en een risico voor de bezetting en het functioneren binnen de ploegen.”

Belgian Cycling vraagt de wielerfans, wanneer ze dicht bij de renners en rensters komen (bijvoorbeeld langs wielerbussen, op het startplein of na de finish), een mondmasker te dragen en fysiek contact te vermijden.

Dit artikel delen:

1 Reactie

odradek 24 juni 2022 om 09:32

Naar die griezelfilm kom ik al zeker niet kijken.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.