België met onder meer Campenaerts en Iserbyt op WK eSports
maandag 23 november 2020 om 15:44

België met onder meer Campenaerts en Iserbyt op WK eSports

België doet begin december met een grote selectie mee aan het WK eSports op Zwift. Het officiële UCI-evenement kan rekenen op de deelname van onder meer Victor Campenaerts, Eli Iserbyt, Harm Vanhoucke en Jens Schuermans.

Liefst acht mannen staan op 9 december aan de start van het wereldkampioenschap Zwift. Naast Campenaerts, Iserbyt, Vanhoucke en Schuermans zijn dat ook Maximilien Picoux, Lennert Teugels, Julien Van den Brande en Lionel Vujasin.

Zij nemen het op tegen onder meer Esteban Chaves, Rigoberto Urán, Tom Pidcock, Alberto Bettiol en Lawson Craddock. Bij de vrouwen is Mieke Docx de enige Belgische deelneemster. Bekijk hier de volledige startlijsten.

Heuvelachtig
Het WK eSports vindt plaats op het platform Zwift, waarmee de UCI sinds vorig jaar samenwerkt. Er staan twee WK-koersen op het programma: een voor elite-mannen en een voor elite-vrouwen. De winnaars krijgen een regenboogtrui die zij in diverse Zwift-koersen mogen dragen.

De online wedstrijden voor mannen en vrouwen zijn 50 kilometer lang en worden verreden op een heuvelachtig Watopia-parcours, met finish op een heuvel van 900 meter aan 5,5%.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.