Belgisch kampioen Yordi Corsus: “In de eerste ronde de slag al geslagen”
Corsus op archiefbeeld - foto: Cor Vos
zaterdag 8 januari 2022 om 14:55

Belgisch kampioen Yordi Corsus: “In de eerste ronde de slag al geslagen”

Yordi Corsus is pas eerstejaars junior, maar kroonde zich aan het strand van Middelkerke nu al tot Belgisch kampioen veldrijden in zijn categorie. De 16-jarige crosser besliste in de eerste ronde de wedstrijd, ook al was dat geen bewuste tactiek vertelde hij in het flashinterview.

“Bewust? Nee, niet echt. Na het strand is er nog een kleine zandstrook. Daarin ging ik op kop en toen ik eruit kwam had ik een paar seconden. Eigenlijk toen had ik de slag al geslagen en vanaf dat moment heb ik altijd alleen gereden”, blikte hij terug. Zijn voorsprong van een paar seconden kon hij steeds verder uitbouwen en uiteindelijk reed hij de tegenstand op een halve minuut. “In het begin voelde ik de druk wel, maar naarmate de koers had ik meer en meer voorsprong. Dus dan is de stress al iets minder dat ze je terughalen.”

Corsus, renner van Bert Containers-Doltcini, de opleidingsformatie van Pauwels Sauzen-Bingoal, koestert grote ambities voor de toekomst. “Ik hoop later ooit wereldkampioen te worden. Dat zou een droom zijn die later misschien kan uitkomen. Of ik nu al hoop op een WK-selectie? Ik hoop er wel op. Ik denk wel dat dat gelukt is. Maar je weet maar nooit hè?”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.