Belgische renners krijgen op 18 juli duidelijkheid over Rio
Foto: Sirotti
dinsdag 3 mei 2016 om 18:10

Belgische renners krijgen op 18 juli duidelijkheid over Rio

De Belgische bondscoach Kevin de Weert maakt op 18 juli zijn selectie bekend voor de wegwedstrijd op de Olympische Spelen in Rio. “Dat geeft me nog de tijd om de renners in de Tour bezig te zien en in de Ronde van Polen”, vertelt hij aan Belga. De Weert mag in totaal vijf renners meenemen naar Brazilië. Eén van hen zal ook de tijdrit rijden.

Hoewel De Weert al een uitgebreide longlist heeft opgesteld, vindt hij het nog veel te vroeg om knopen door te hakken. “Het is fijn dat er veel interesse is, maar ik heb nog tijd om de beslissing te nemen. En nee, daarbij kijk ik niet alleen wie goed is in de Tour. Ook andere koersen tellen.”

In augustus vorig jaar werd er op het olympische parcours in Rio al een testevent gehouden. Serge Pauwels eindigde daar als tweede, achter Alexis Vuillermoz. De Belg noemde het na afloop de ‘zwaarste eendagskoers die ik ooit heb verreden’.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
3 mei 2016 18:27
Lijkt me simpel, neem de 10 beste Belgische klimmers: WELLENS / PAUWELS / BAKELANTS / MONFORT / VAN DEN BROECK / DE CLERCQ / BENOOT / DE PLUS / VERVAECKE / GILBERT, vraag ze wie zin heeft en zich hierop wil voorbereiden (blijven er pakweg 7-8 over), en beslis in Juli welke 2-3 er afvallen op basis van conditie. En dan knallen maar, in elke aanval vertegenwoordigd zijn, vooral niet wachten want geen topfavoriet in huis (zelfs niet van de 2e lijn). Is hoe dan ook een moeilijke wedstrijd om te controleren dus vluchters maken zeker geen kans..!!
3 mei 2016 18:29
Tot half juli wachten is misschien wat lang, ik zou het de renners wel voor de Tour melden zodat ze weten of ze zich voor de OS moeten sparen als ze bijvoorbeeld al tijdsverlies krijgen in de Tour of als ze een lichte blessure hebben.

Wat NL doet is weer te vroeg. Ik zou zeggen: na Suisse en de Dauphiné.
3 mei 2016 18:32
Schrijft Gilbert maar op. Hij mag geen Giro rijden, is einde contract en blijkbaar nerveus. De Tour zal hij normaalgezien ook niet mogen rijden. Hij zal dus wel ergens moeten knallen. Misschien in Rio?
3 mei 2016 18:36
JVDB rijdt sowieso niet. Hij wordt vader in augustus en blijft thuis.
3 mei 2016 19:13
Het wordt idd een zeer moeilijk controleerbare wedstrijd dus aanvallende klimmers met een punch zoals Wellens, Bakelants en Pauwels zouden een zekerheid moeten zijn. VdB als knecht en voor de tijdrit. Maar dan,... Gilbert als winnaars-type al weet je niet of hij genoeg klimmer is. Verveake is de beste klimmer op het moment maar kan hij de afstand aan ? Veel succes ermee Kevin ;)
3 mei 2016 19:38
Wellens toch wel kopman lijkt me, Gilbert goede schaduwman, Bakelants en Pauwels erbij ke-laarrrr
3 mei 2016 21:51
Mooie reactie van de veelwinnaar pauwels. Wordt ie een x 2e is het direct de zwaarste wedstrijd ooit die hij heeft gereden. Heeft ie de andere koersen waarschijnlijk nooit serieus zijn best gedaan.
3 mei 2016 21:58
Welke belg zou voor spek en bonen de tijdrit gaan rijden?
3 mei 2016 22:04
@Nasi > DeGendt meenemen dus, die kan op zo'n chrono nog eens bizar uit de slof schieten en in de wegkoers vanuit de start naar voren, zou ik zo na jouw opmerking zo Bakelants of Pauwels voor offeren, moet je nagaan hoe hard de wereld soms kan zijn...
3 mei 2016 23:37
Als de wedstrijd echt zo zwaar wordt lijkt me het tijdstip van de definitieve selectie nogal laat. Je moet daar toch naar toe kunnen werken.
4 mei 2016 00:35
Monfort, Wellens, Pauwels en de Gendt zou een mooi viertal zijn. Aanvallen zal in ieder geval het credo moeten zijn. Bergop is men immers niet sterk genoeg tegen teams zoals Spanje, Groot Brittannië en Colombia.

Voor de vijfde:
Een overweging die de Belgische bondscoach kan maken is het meenemen van een renner zoals Gilbert, van Avermaet of Bakelants. Deze renners kunnen bergop rijden. Indien de moeilijk te controleren koers (kleine teams), zich zo ontwikkelt dat een kopgroep vooruit blijft met één van deze mannen er in kunnen zij het wel af maken. De laatste twee die ik buiten bovengenoemd drietal zou overwegen is Vervaeke in verband met zijn uitstekende ontwikkeling als klimmer. Ben Hermans heeft ook bewezen bergop redelijk mee te kunnen dus zou ik die nog niet doorstrepen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.