Belkin met zes Nederlanders naar Volta ao Algarve
zondag 16 februari 2014 om 10:10

Belkin met zes Nederlanders naar Volta ao Algarve

Belkin Pro Cycling Team heeft zes Nederlanders geselecteerd voor de Portugese rittenkoers Volta ao Algarve. De selectie wordt voltallig gemaakt door twee Belgen namelijk Sep Vanmarcke en Maarten Wynants. Steven Kruijswijk maakt zijn rentree, Wilco Kelderman zal uitgespeeld worden als speerpunt van het team.

“Ik heb er zin in”, vertelt Kruijswijk die vorig jaar september geopereerd werd aan zijn liesslagader. “Het is voor mij een lange winter geweest, maar gelukkig heb ik weinig tegenslagen gekend en veel trainingsuren kunnen maken. Ik ben benieuwd waar ik nu écht sta. Een training is natuurlijk geen koers en het is even afwachten hoe het gaat als ik echt diep moet gaan, maar ik heb er vertrouwen in. Het begint het echt te kriebelen.

“We rijden geen wedstrijden om te trainen, maar in de eerste koers van het jaar moet iedereen altijd even de puntjes op de i zetten en is er ruimte om wat te ondernemen. Voor iedereen”, aldus ploegleider Verhoeven. “De jongens mogen allemaal initiatief tonen en iets proberen.”

Gekeken naar het parcours denkt Verhoeven dat Wilco Kelderman, vorig jaar vijftiende, het beste uit de voeten kan op het parcours in Algarve. “Normaal gesproken is Wilco de man voor deze race, al is het niet zo dat we met een echte kopman van start gaan.”

Selectie Belkin Pro Cycling Team voor Volta oa Algarve (19-23 februari)
flag-nl Marc Goos
flag-nl Wilco Kelderman
flag-nl Tom Leezer
flag-nl Rick Flens
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-nl Bram Tankink
flag-be Sep Vanmarcke
flag-be Maarten Wynants

Selectie Belkin voor Tour of Oman

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.