Belofte Johan Jacobs stopt met veldrijden en kiest vol voor de weg
foto: Photopress.be
woensdag 14 november 2018 om 13:54

Belofte Johan Jacobs stopt met veldrijden en kiest vol voor de weg

De Zwitserse belofte Johan Jacobs (21) houdt het veldrijden voor bekeken. Jacobs, die als junior nog tot de wereldtop behoorde, wil het volgend jaar proberen op de weg. Hij reed de voorbije maanden in het shirt van Creafin-Tüv Süd, maar aan die samenwerking komt nu dus een eind.

Zijn grootste successen in het veld behaalde Jacobs als tweedejaars junior, toen hij zowel de Koppenbergcross, de wereldbekermanche in Namen al de GP Sven Nys in Baal op zijn naam schreef. Hij werd dat seizoen ook Zwitsers kampioen.

Maar de overstap naar de beloften liep minder vlot. Op een paar uitschieters na, haalde Jacobs nooit meer het niveau van bij de junioren. De voorbije zomer kende hij nochtans een goede voorbereiding op de weg, maar die kon hij niet doortrekken in het veldritseizoen.

“Het zat me ook niet mee”, vertelt Jacobs op de website van zijn team Creafin-Tüv Süd. “Na een valpartij in een wedstrijd in Illnau – helemaal in het begin van het seizoen – duurde het een paar weken voor ik opnieuw het goede ritme vond. Onlangs kon ik dan weer mijn trainingen niet afwerken na een tandoperatie. In combinatie met de mindere uitslagen, heb ik besloten om te stoppen met veldrijden. Ik zal rond de kerstperiode nog wel enkele crossjes afwerken, maar dan als voorbereiding op het wegseizoen. Mijn laatste wedstrijd als veldrijder was het EK in Rosmalen.”

Jacobs, zoon van een Belgische vader en Zwitserse moeder, gaat nu op zoek naar een wegteam. “Ik ben volgend jaar nog altijd belofte op de weg. Die kans wil ik met beide handen grijpen.”  Als tweedejaarsjunior werd hij ooit vierde in de Ronde van Vlaanderen.  Ook in enkele Nations Cup-wedstrijden behaalde hij toen mooie ereplaatsen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.