Beloftenkampioen Verstrynge trots: “Ik denk dat ik het nog niet besef”

zondag 9 januari 2022 om 15:42
Beloftenkampioen Verstrynge trots: “Ik denk dat ik het nog niet besef”

foto: Cor Vos

Emiel Verstrynge werd zondag Belgische beloftenkampioen in het veldrijden. Hij wist Jente Michels en ploegmaat Joran Wyseure voor te blijven in Middelkerke. Na afloop was Verstrynge nog verrast. “Ik denk nog niet dat ik het goed besef. Het moet nog even doordringen”, zegt hij.

“In het begin had ik rap een kloof, maar de sporen in het zand waren weg en ik ging vol over de kop. Gelukkig had ik weinig ergs, waardoor ik snel verder kon. Heel de koers reed ik daarna met Jente Michels. Gelukkig had ik Joran Wyseure op de derde plaats als ploegmaat, waardoor ik in een zetel zat de hele cross. Daardoor kon ik het aan het einde afmaken”, beschrijft de winnaar.

Ploegleider Bart Wellens schreeuwde in de slotfase naar Verstrynge dat hij als eerste aan de strandpassage moest beginnen. “Als Bart iets roept, dan is dat hetgeen dat telt. Dat kan het verschil maken”, weet hij. “Ik moest dat doen. Zo zie je dat ik goed in de sporen kwam in het zand, en met mijn lange benen kon ik goed lopen en de titel binnenhalen. Het moet nog even doordringen.”

Verstrynge bedankt zijn hele entourage na de titel. “Deze zege is voor iedereen die mij door het seizoen helpt om mijn hobby zo goed mogelijk te laten uitvoeren. Deze titel is ook van mijn omkadering”, vertelt hij. Een hobby, noemt hij het veldrijden. “Ik ga nog naar school, maar ik hoop de stap naar de profs snel te zetten.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone