Benjamin Perry boekt ritzege in Tour de Korea
vrijdag 14 juni 2019 om 08:07

De derde etappe van de Tour de Korea (2.1) is gewonnen door Benjamin Perry. De 25-jarige renner van Israel Cycling Academy kwam zegevierend over de streep in Samcheok, voor de Italiaan Filippo Zaccanti. Die laatste mag zich wel de nieuwe leider noemen.

Voor de Canadees is het zijn eerste zege van het seizoen. Hij werd begin deze maand al zesde in Rund um Köln. Perry – die bezig is aan zijn derde jaar bij Israel Cycling Academy – stijgt in het klassement naar plaats twee. Zijn achterstand op leider Zaccanti bedraagt echter wel 41 seconden.

Raymond Kreder, winnaar van de openingsetappe, finishte vandaag als vierde. De Nederlander van UKYO bekleedt dezelfde positie in het algemeen klassement. Morgen gaat de Tour de Korea verder met een pittige etappe naar Goseong.