Benoot op tijd fit voor Parijs-Roubaix
donderdag 7 april 2016 om 17:56

Benoot op tijd fit voor Parijs-Roubaix

Tiesj Benoot staat zondag aan de start van Parijs-Roubaix. De 22-jarige Belg van Lotto Soudal moest afgelopen zondag in de Ronde van Vlaanderen na een val nog vroegtijdig opgeven.
Na een parcoursverkenning heeft hij vandaag besloten zijn opwachting te maken.

“Tot gisteren had ik een slecht gevoel en vandaag had ik ook nog wel pijn tijdens de verkenning, maar ik voel dat de antibiotica toch zijn werk doet. Ik voel me al minder slecht”, vertelt Benoot aan Sporza. Hij heeft met name last van zijn elleboog. “Hij heeft stand gehouden op de kasseien. Twee dagen rust zullen ook nog voor beterschap zorgen.”

Hij start met een aangepaste ambitie. “Winnen zal sowieso moeilijk worden. Ik moet 100% zijn om mee te doen voor de overwinning en ik was ook 100% aan de start van de Ronde. Maar ik weet niet in hoeverre mijn val invloed heeft gehad op mijn conditie. Ik maak er sowieso het beste van.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
7 april 2016 18:22
Heb geen grote verwachtingen voor zondag van Tiesj. Ook al was hij 100% dan nog had ik er geen verwachtingen van. Lijkt me niet het juiste postuur te hebben voor Roubaox.
7 april 2016 18:37
In training over de kasseien is nog altijd anders dan in de koers. Geblesseerd starten in P-R is eigenlijk gewoon zinloos. Hij mag al blij zijn als hij kan uitrijden, maar bij de eersten zie ik hem niet meerijden.
Hij had beter kunnen herstellen en koersen richting Brabantsepijl, Amstel en evt. Luik waar hij misschien nog eens best voor een verrassing had kunnen zorgen.
7 april 2016 19:05
Beetje tweeslachtig gevoel. Er is veel te doen over dat het veiliger moet worden voor renners tijdens de koers. Maar ik vind dat renners hun eigen welbevinden ook nogal makkelijk aan de kant schuiven. Benoot met een elleboogblessure over de kasseien en Koen de Kort met een hersenschudding er achteraan.

Maar hou ze maar eens tegen, voor hun koers van het jaar.
7 april 2016 19:22
Het valt goed te begrijpen dat renners graag aan de start staan van een monument, ook al zijn ze geblesseerd. Parijs- Roubaix heeft veel meer status dan bijvoorbeeld de Brabantse Pijl.
7 april 2016 20:12
Het is een sterke kerel, maar met 22 jaar lijkt me dit toch niet helemaal verstandig. Waarom niet wat rust nemen? Straks is ie op op z'n 24ste!
7 april 2016 20:58
Vind het vanuit toeschouwersperspectief nogal zinloos, lijkt me vrijwel onmogelijk om mee te doen voor de overwinning, dan kan je beter goed herstellen en nieuwe doelen uitkiezen. Al heeft Tyler Hamilton ook weleens podium in de Giro gereden met een gebroken schouder, het karakter van een renner mag je nooit onderschatten.
7 april 2016 22:49
Elke Roubaix is er eentje, ook als je hem niet uitrijdt. Belangrijke ervaring om mee te nemen, indien medisch verantwoord. We moeten nou ook niet doen alsof hij een belangrijke plek van een ander inneemt.
7 april 2016 22:51
@Jaiz.
Ja, maar Hamilton was volgespoten.

Dom van Benoot. Nog een valpartij en seizoen is waarschijnlijk helemaal naar de maan.
7 april 2016 23:28
Verwacht nog altijd een belangrijke rol voor hem in Roubaix. Zijn conditie zal nog altijd goed zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.