Bergen presenteert parcours WK wielrennen 2017
Foto: ASO
zaterdag 15 oktober 2016 om 09:01

Bergen presenteert parcours WK wielrennen 2017

Het peloton zit nog middenin het wereldkampioenschap van dit seizoen, maar het parcours van komend jaar is nu ook al bekendgemaakt. De renners rijden dan niet langer in de woestijn, maar langs de heuvels en fjorden van het Noorse Bergen.

Het tijdritparcours was al eerder gepresenteerd. Aan het einde van de rit tegen de klok ligt de pittige Mount Fløyen, een klim van 3,4 kilometer aan 9,1% gemiddelde stijging. Deze hindernis zit echter niet in de wegrit.

Alle wegritten vinden plaats op een 19,1 kilometer lange omloop, hoewel de elite mannen eerst een glooiende aanloop van veertig kilometer hebben vanuit Rong. Daarna moeten ze de plaatselijke omloop in totaal twaalf keer afleggen, wat neerkomt op een totale afstand van 276,5 kilometer. Het WK is sinds 1981 niet meer zo lang geweest. De vrouwen rijden acht rondjes over een afstand van 152,8 kilometer.

wk-omloop-bergen

Het belangrijkste punt in het parcours is de Salmon Hill, een 1,5 kilometer lange helling met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,4 procent, en in het eerste deel stukken tot acht procent. Deze klim zit ongeveer halverwege de plaatselijke omloop. De Salmon Hill moet voor de nodige uitdunning zorgen en kan op het einde een springplank zijn voor aanvallers.

“De wegrit is technisch, met heuvels, snelle afdalingen, kasseien en een hoop bochten”, aldus Thor Hushovd, ambassadeur van het WK. “Het wordt een wedstrijd waarin veel renners het gevoel gaan hebben dat ze kunnen winnen.”

De ploegentijdrit is 42,5 kilometer lang en gaat van Ravnanger naar Bergen. Deze discipline staat als eerste op het programma, op 17 september. De wegrit voor elite mannen vindt plaats op 24 september.

Bekijk hier alle parcoursen

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
15 oktober 2016 14:37
GvA voor zijn eerste
15 oktober 2016 15:11
Wellens weer een jaartje ouder en 90% kans op regen...dat maakt hem één van de kanshebbers op zilver na Peter de Ongenaakbare

Om te reageren moet je ingelogd zijn.