Bernal ziet droom uiteenspatten: “Ik had enorm veel vertrouwen”

zondag 5 mei 2019 om 13:01
Bernal ziet droom uiteenspatten: “Ik had enorm veel vertrouwen”

foto: Team Ineos

Gisteren werd bekend dat de Giro d’Italia het zal moeten doen zonder smaakmaker Egan Bernal. De Colombiaanse klimmer brak namelijk zijn sleutelbeen na een val op training. Zijn werkgever Team Ineos houdt het voorlopig bij een korte mededeling, maar Bernal zelf heeft inmiddels gereageerd. “Ik ben zeer verdrietig”, zo vertelt hij aan La Gazzetta dello Sport.

Het is nog gissen naar de oorzaak van de crash, maar volgens de Italiaanse sportkrant viel Bernal op een gladde rotonde. Hierdoor brak de 22-jarige ronderenner zijn sleutelbeen. De Colombiaan zal zondag worden geopereerd in een ziekenhuis in Andorra, waardoor hij een Girodebuut definitief mag vergeten.

“Ik wilde heel erg graag starten in de Giro”, is zijn eerste reactie. “De voorbereiding was goed en ik had enorm veel vertrouwen. Ik heb enkele jaren in Italië gewoond. Er zijn meerdere bergetappes die ik erg goed ken”, aldus Bernal, die hoopt zo snel mogelijk weer op de fiets te kruipen.

Wanneer de klimmer weer een rugnummer kan opspelden, is niet bekend. Een deelname aan de Tour de France is niet uitgesloten. Vorig jaar maakte Bernal al zijn Tourdebuut namens (toen nog) Team Sky. Het Colombiaanse toptalent speelde toen een cruciale rol voor de latere Tourwinnaar Geraint Thomas.

Wel of geen Moscon?
Het zit Team Sky überhaupt niet mee in aanloop naar de Giro d’Italia. De Britse sterrenformatie kan wellicht ook niet rekenen op Gianni Moscon, die hoopte te schitteren als schaduwkopman. De Italiaan zou na een teleurstellend voorjaar kiezen voor een alternatief programma richting de Tour.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.