Bert-Jan Lindeman: “We willen graag goed en zichtbaar koersen”
foto: Marcel Koch
zondag 16 april 2017 om 18:24

Bert-Jan Lindeman: “We willen graag goed en zichtbaar koersen”

Bert-Jan Lindeman zat in de finale van de Amstel Gold Race even mee in de kopgroep, maar toen alle registers opengetrokken werden door de favorieten, moest de LottoNL-Jumbo-renner afhaken. “We willen graag goed en zichtbaar koersen”, zegt hij na afloop voor de camera van WielerFlits.

“Druk merkte ik niet”, aldus Lindeman, die zijn ploeggenoot Lars Boom – die in de vroege vlucht zat – afloste van voren. “Druk heb ik nooit gevoeld. We willen graag laten zien waar ons hart ligt: bij koersen en de wedstrijd maken. Dat hebben we geprobeerd.”

Uiteindelijk eindigde Lindeman als 72ste op ruim negen minuten van winnaar Philippe Gilbert. Juan José Lobato was de beste LottoNL-Jumbo-coureur op de elfde plaats.

Meer video’s zien uit het peloton? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!
Kijk morgen om 20.30 uur naar WielerFlits Live

RIDE Magazine
35 Reacties
Sorteer op:
16 april 2017 21:48
Goede LJ-ploeg gezien die gereden heeft naar zijn mogelijkheden. Bert-Jan Lindeman bij de toppers was teveel gevraagd, maar hij heeft het in elk geval geprobeerd. Tolhoek die werk voor de ploeg doet in de finale en Lobato die aan sprinten toe komt. Wat een goede spirit in de ploeg al kan doen.
16 april 2017 22:32
Ik ben het volledig eens met maklukzat en anderen, die waardering hebben voor de manier waarop TLJ vandaag reed. Net als een paar dagen terug, alleen was vandaag de koers zwaarder en de concurrentie sterker.
TLJ reed attent, Lindeman sprong knap mee in de beslissende vlucht van de dag. Jammer dat hij op die klim moest passen. Maar de manier van rijden deze week spreekt mij wel aan.
16 april 2017 22:49
Vond het wel knap dat hij meezat toen het spel begon op de Kruisberg maar al snel zag je hem spartelen en de Keutenberg was hem duidelijk te veel. Maar goede koersinstelling en bij een betere vorm van de dag had hij wellicht nog ver kunnen komen. Hopelijk trekt hij deze lijn door want hij reed wat bleekjes rond de laatste tijd.
16 april 2017 22:57
Een kinderhand is snel gevuld. "Goed en attent gekoerst"...omdat ze twee keer even in een kopgroepje zaten...stop de persen !
16 april 2017 23:34
Sooike ben het met je eens.
Jesse, ik weet dat Boom vandaag geen kopman was maar op de kasseien wel. Hij grossiert in DNF. Vermoeiend?
17 april 2017 00:15
@sooike, ook Lobato en Martens zaten waar ze moesten zitten. En het boom-kopgroepen was niet 'even' maar 200k.
17 april 2017 00:27
@sooike @HSV ik ben het niet met jullie eens. Ze hebben naar behoren gereden en er voor gevochten. Als het niet goed genoeg is, is het niet goed genoeg. Maar ze hebben het geprobeerd, dat is het minste wat je kan verwachten. Ik ze ook liever om de overwinning rijden, maar dat was maar voor een paar ploegen. Daarachter was TLJ een van de ploegen die zich het meeste liet zien. Waar was BMC, Cannondale, de andere Lotto, om maar wat te noemen ?
17 april 2017 02:36
Ik vond ze ook goed rijden. Ben wel benieuwd wat er gebeurde met ¿Martens? Want die zat op de top van die berg waarna kwiat kwam aansluiten nog keurig bij hem in het wiel en ver voor oa Jungels. Jammer dat dat nirt heelmaal in beeld was
17 april 2017 09:03
@Sooike

Veel mensen reageren inderdaad positief over het rijden van TLJ in de AGR. Toch heb ik bij de meeste reacties het gevoel dat die mensen vooraf niet al teveel verwachtingen hadden en dat het resultaat hen daarom meeviel, zeker gezien de opgestelde renners. Ik kan alleen maar zeggen dat die mensen het allemaal in het juiste perspectief weten te zien. Natuurlijk is het geen absolute topprestatie van TLJ, maar wie dat van die ploeg verwacht is niet bepaald een kenner. Voor jou is het kennelijk geen reden tot vreugde, en dat hoeft ook niet maar het lijkt me geen reden om mensen die het in het juiste perspectief zien te kleineren met jouw quote over de kinderhand. Een kritische toon die jouw reacties vaak kenmerkt vind ik vaak nog best OK, omdat er vaak wel een kern van waarheid in zit, maar het gegeven dat je altijd eenzijdig alleen op TLJ items reageert en nooit in positieve zin, draagt er niet
toe bij dat je gezien wordt als een wielerliefhebber. Er is kennelijk iets in jou wat getriggerd wordt als iemand lovend is over TLJ.
Interessant om na te gaan waar dat eigenlijk vandaan komt.
17 april 2017 15:55
@ajw
Die kneuterigheid wordt wel opgewekt door de massale en overdreven berichtgeving over de hollandse jongens bij tlj.
Bij Post en Raas kon je spreken van het oog van de meester omdat ze zelf keihard waren in de koers voor zichzelf en voor anderen en de koers aanvoelden. Dat gevoel mis ik een beetje bij Jan en Nico.
Bert Jan die 10 minuten later huilend over de streep komt omdat ze niet wilden wachten op de Kneuterberg, moet niet gekker worden.
Kritische posiviteit bestaat ook maar wordt hier veelal direct gezien als negatief. Gaat me aan het hart dat Boom zijn spiraal vast lijkt te zitten maar begrijp die ingelaste rustperiode niet helemaal, programma van een Valverde lijkt me zoveel zwaarder en toch rijdt ie overal van voren, ook bij Wateringen-Den Helder-Wateringen met een biertje aan het Zeepaartje in Noordwijk.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.