Bespreek hier de achtiende etappe
donderdag 24 juli 2008 om 12:45

Bespreek hier de achtiende etappe

Het echte klimwerk in deze Tour de France is achter de rug. Vandaag is het ook nog wel een aardig pittige etappe, en lijkt het er dan ook op dat het geen etappe wordt voor de sprinters. De rit begint in Bourg-d’Oissans en na 196,5 kilometer koersen finishen de renners als het goed is in Saint-Étienne. Het is voor de 23e keer dat de Tour de France Saint-Étienne aandoet. De laatste keer dat er gefinisht werd, won Lance Armstrong de desbetreffende rit.

De etappe bevat nog drie aardige Alpencols. Eerst zal er een col van de derde categorie moeten worden beklommen. Deze is behoorlijk stijl, maar doordat hij relatief kort is, word hij slechts geklasseerd met een derde categorie. Het stijgingspercentage is ongeveer 7 procent.

Na een redelijk vlak stuk zullen de renners de Croix de Montvieux moeten beklimmen. Dit is een moeilijke col van de tweede categorie met een stijgingspercentage van bijna 5 procent. Hier zullen er vast een aantal aanvallen komen van renners die voor de etappewinst willen gaan.

In de slotfase van de rit zal er nog een kleine col moeten worden beklommen. Met zijn lengte van 4,3 kilometer en een stijgingspercentage van 3,2 procent is het een col van de vierde categorie.

Er zijn erg veel favorieten, want de etappewinst zal bijna zeker gaan naar een aanvaller. De ploegen zonder ritwinst zullen zeker gaan aanvallen.

Live volgen
De etappe is op verschillende manieren te volgen. Klik hier voor een overzicht.

Onze tips:
* * * * Voigt, Vogondy, Botcharov
* * * Lefèvere, Augé, Weening
* * Cheula, Fofonov, Pineau
* Maaskant, Tankink, Andy Schleck

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.