BinckBank Tour kent tijdrit in Den Haag op voorlaatste dag

woensdag 8 mei 2019 om 16:28
BinckBank Tour kent tijdrit in Den Haag op voorlaatste dag

foto: Cor Vos

De voorlaatste etappe in de BinckBank Tour dit jaar is een tijdrit in Den Haag. Op zaterdag 17 augustus 2019 zullen de renners van start gaan op de Bezuidenhoutseweg om hun tijdrit bijna negen kilometer later te besluiten op het Malieveld. Eerder werd al bekend dat in Beveren de BinckBank Tour van start zal gaan.


“Het parcours is zo vlak als een spiegel. Niet erg technisch omdat er veel lange rechte stukken zijn en er bochten in zitten die gemakkelijk te nemen zijn. Het is een voorbeeld van hoe een tijdrit voor specialisten er uit kan zien”, vertelt koersdirecteur Rob Discart aan Omroep West over de tijdrit.

Opstap naar meer
Wethouder Richard de Mos is in zijn nopjes met de tijdrit. Volgens hem is de tijdrit in de WorldTour-wedstrijd een opstap naar meer: “Het past bij onze ambitie om Den Haag wielerstad te maken en het is een opmaat naar een nog grotere koers. De BinckBank Tour hebben we voor een relatief klein bedrag van 95.000 euro naar onze stad kunnen halen. Voor grotere rondes lopen de kosten op en moeten we misschien een peloton met het bedrijfsleven beginnen om voldoende geld bij elkaar te krijgen.” Eerder maakte de stad al bekend geïnteresseerd te zijn in de Grand Départ van de Tour de France in 2022.

Rotterdam is net als Den Haag in de running voor een groterondestart. Een samenwerking tussen de twee steden is niet onmogelijk, blijkt uit de laatste woorden van de sportwethouder: “Rotterdam heeft zich kandidaat gesteld voor 2023, 2024 of 2025 en wij zijn nu aan het onderzoeken of we wellicht samen op kunnen trekken om de kosten te delen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.